Goede zorg doen we samen

Talent voor wijkoptredens gezocht

Foto_cabaret_Heusdenhout_345_200_s_c1

Midden 2017 gaan bewoners het toneel op in Heusdenhout. Studenten en docenten van Avans Hogeschool hebben onderzocht waar de bewoners van Heusdenhout behoefte aan hebben.
PHOTO: MAKE IT REAL

Hieruit is het idee ontstaan om met mensen uit de wijk theater en muziek te maken. Op 9 mei 2016 hebben studenten het programma ‘Uren met de Buren’ opgenomen. Daarbij zaten twee mensen 5 uur lang samen in één ruimte. Dit lijkt op het televisieprogramma ‘24 uur met…’

Ton Dunk en Sandra Luijken komen allebei uit Heusdenhout en deden mee. Ze kenden elkaar nog niet. Twee verschillende mensen die elkaar ontmoeten. “Daar sta je dan…,” zegt Sandra, “want hoe breng je samen met een vreemde zoveel tijd door?” In het geval van Sandra en Ton heeft dit tot een goede samenwerking geleid.

Wens

Sandra houdt zich graag bezig met de vraag: ‘Waar word je blij van?’ Ton blijkt het liefst met taal bezig te zijn. Hij vindt het leuk om woordgrapjes te bedenken. Uiteindelijk komt de specifieke wens van Ton naar boven: “Ik zou heel graag in een klein zaaltje een cabaretvoorstelling willen doen.” Sandra wilde zich graag inzetten voor deze droom.

Stappen zetten

In het dagelijks leven helpt Sandra mensen hun dromen waar te maken. Ze stelt een stappenplan op. Waar moet je aan denken als je dit uiteindelijk wilt gaan doen? Verder is ze goed in het mensen met elkaar in contact brengen en heeft ze een groot netwerk.

Plezier delen

Iedereen heeft een talent en daarom worden er mensen gezocht die op willen treden. Tijdens het Festival Hip Hap Heusdenhout heeft Ton, samen met Harm Hoogeboom, een korte introductie over het project gegeven. Dingen delen met de andere bewoners in hun wijk. Al is plezier hebben belangrijker dan talent. Dat is de bedoeling.

Hoe het verder zal gaan, hangt af van hoeveel mensen zich aanmelden. Het kunnen muzikanten zijn, maar ook tekstschrijvers en acteurs bijvoorbeeld. Het plan is om midden 2017 daadwerkelijk te starten.

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ed Riemens van de Gemeente Breda. E-mail: elo.riemens@breda.nl of bel 06-36146565.

Gerelateerde vragen: Talent voor wijkoptredens gezocht