Goede zorg doen we samen

Studenten bieden hulp aan

B._Studenten_helpen_-_Mike_Morrell_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: ANITA COOLEN & MIKE MORRELL

Maar ze willen ook hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Chantal Brugel, bestuurslid, zegt: “Corona maakt het voor ons allemaal niet makkelijk. Meer nog dan anders moeten we er voor elkaar zijn. Zeker voor de kwetsbare mensen. Voor wie naar buiten gaan niet veilig voelt.”

Actie ‘Studenten helpen’

In maart zijn ze gestart met deze actie. Chantal zegt: “We willen hier graag nog mee doorgaan. Studenten krijgen het wel drukker nu zij het schooljaar moeten afronden. Maar veel studenten hebben een bijbaantje in de horeca. En kunnen voorlopig nog niet werken. We willen graag blijven helpen waar we kunnen. Dit doen we vrijwillig en zonder kosten.”

Anouk en Inez doen boodschappen voor Sophia

Anouk en Inez helpen Sophia (66 jaar). Door op vrijdagmiddag haar boodschappen te doen bij de Voedselbank. Inez doet dit al 2 maanden. Anouk gaat voor de eerste keer mee. Ze sluiten aan in de rij mensen die 1,5 meter afstand houden. Na een half uur zijn ze aan de beurt. Ze leveren de klantenkaart van Sophia en 2 lege tassen in. Na een paar minuten krijgen ze de tassen met boodschappen terug. Daarna brengen ze de boodschappen met de auto naar Sophia. Anouk zegt: “We studeren nu thuis en via internet. We houden meer tijd over”. Inez zegt: “Hulpvragen worden via een groepsapp vermeld. Studenten kunnen daarop reageren. Sophia is een ‘vaste klant’ voor mij”.

Sophia vertelt: ”Ik heb ernstige gezondheidsproblemen. Nu met corona kom ik bijna niet buiten. De studenten doen voor mij de boodschappen bij de Voedselbank. Ze bellen aan en ze zetten de boodschappen aan de voordeur. Als de studenten weg zijn neem ik die mee naar binnen. Zo voel ik me veilig. Ik ben zo blij met deze hulp.”

Kijk voor meer informatie op www.svmaximus.nl/studentenhelpen/