Goede zorg doen we samen

Stichting Opkikker voor een onvergetelijke dag

Opkikker_Breda-Jille_Zuidema_345_200_s_c1 Zo kwam ze in contact met de stichting. Tegenwoordig is Sabrina vrijwilliger bij Stichting Opkikker en zijn alle 4 haar kinderen ambassadeur. Eén keer per maand wordt er in Zeewolde een opkikkerdag georganiseerd. Gezinnen worden hiervoor door het ziekenhuis aangemeld. Er komen op zo’n dag ongeveer 65 gezinnen met een of meer zieke kinderen. Voor kinderen waar het erg slecht mee gaat, of die terminaal ziek zijn, organiseert men individueel iets.

Magisch

Sabrina helpt bij de landelijke opkikkerdagen. Ze vertelt: “Het is zo mooi, zo magisch om aan mee te werken. Je kunt het niet bedenken of het is er. Van koks met mutsen en een taartjesfestijn, tot meevaren met de marine op een speedboot. Een familie fotoshoot, of met sleehonden getrokken worden op het strand, graffiti spuiten, een helikoptervlucht en ga zo maar door. De dag is vol emoties en mooie dingen.”

Mooi op de foto

Samen met nog 5 mensen werkt Sabrina in het beautyteam. Aan haar de taak om alle kinderen en hun ouders op te maken. Zo gaan ze mooi naar de fotoshoot. Een opkikkerdag is behoorlijk intensief. Toch overheerst achteraf het gevoel: “Wauw, dat hebben we toch maar weer mooi met zijn allen gedaan. Het was weer een fantastische dag.”

Als je als kind een opkikkerdag hebt gehad, vraagt de stichting of je ambassadeur wilt worden. Dit houdt in dat je iets voor de stichting gaat doen. Dat kan collecteren zijn, of meedoen aan De Grote Clubactie. Ook kun je oude mobieltjes inzamelen. Die leveren 3 euro per stuk op, dus dat tikt aan.

Als je vrijwilliger wordt bij Opkikker, krijg je een opleiding. Je kunt dan gezinnen begeleiden op zo’n dag. Of werken bij een ondersteuningsteam, zoals de catering, beautyfarm enzovoort.

www.opkikker.nl

FOTO: JILLE ZUIDEMA TEKST: ESTHER ELSHOF

Gerelateerde vragen: Stichting Opkikker voor een onvergetelijke dag