Goede zorg doen we samen

Stichting Leergeld Breda

stichting-leergeld-moulham-alboushi-02_E_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: JOYCE NELSON & HANNEKE GRAVEMAKER

Wij spreken met Chantal (41 jaar). Zij vertelt: “Tot voor kort had ik het

goed. Ik kon prima zorgen voor mijn 4 kinderen. Ik had mijn eigen bedrijf. Door verschillende omstandigheden veranderde dat. Ik kreeg veel problemen, waaronder financiële. Een kennis vertelde mij over Stichting Leergeld. Ik keek op de website en deed een aanvraag. Na huisbezoek en verder onderzoek werd die snel goedgekeurd. Mijn kinderen kunnen nu op de fiets naar school. Thuis kunnen ze met een laptop werken.”

Warm bad

René Staal (64 jaar) is vrijwilliger bij Stichting Leergeld. Hij heeft vroeger met computers gewerkt (IT’er). Nu is hij met pensioen. Hij zegt: “Ik werk graag voor deze kinderen. Zodat ze hetzelfde kunnen doen als mijn kleinkinderen. Het werk binnen ‘Leergeld’ voelt voor mij als een warm bad. Ik voelde me meteen welkom.” Ook Chantal heeft warme gevoelens bij de hulp die zij kreeg. Ze zegt: ”Ik schaam me niet meer. Door het warme bad dat ik hier heb gekregen. Ik vraag niet om snel hulp. Maar ik moest wel. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik ben er ook trots op dat ik me niet meer schaam.”

Maatwerk

René vertelt verder: “Leergeld Breda ondersteunt alle aanvragen waardoor kinderen kunnen meedoen. Na de aanvraag gaat een vrijwilliger op huisbezoek. Om de omstandigheden te onderzoeken. Er wordt soms verwezen naar de gemeente. Als de aanvraag gaat over steun die de overheid biedt. Of naar andere instellingen. Wij proberen precies te geven wat er nodig is. Maatwerk dus. De steun kan zijn: spullen (fiets, computer, laptop). Maar ook de kosten van schoolreisjes, clubjes enz. Er werken 8 vrijwilligers.”

René besluit met: ”Wij laten de mensen niet los. Voordat het probleem opgelost is. Wel met respect voor de mensen.”

Kijk voor meer informatie op www.leergeld.nl/breda

Gerelateerde vragen: Stichting Leergeld Breda