Goede zorg doen we samen

Sportieve uitdaging

Fasstrunners-Mike_Morrell_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: JOYCE NELSON

Vanuit het autismenetwerk startte in 2014 het project ‘fasstrunners’.

De letters ‘ass’ in de naam slaan op Autisme Spectrum Stoornis.

Mensen met en zonder autisme werden destijds getraind. Zij konden daarna meedoen aan de Singelloop. Vanaf die tijd zijn er verschillende loopgroepen geweest. De deelnemers stroomden door naar ‘gewone sportclubs’ zoals Sprint. En de fasstrunners groepen verdwenen.

Herstart

Ingeborg van Dixhoorn (hardloopster) en Oscar Smits zijn 2 van de initiatiefnemers. Zij willen fasstrunners nieuw leven in blazen. Samen met anderen werken zij aan de herstart. Eerste doel: Meedoen aan de Singelloop. Of aan een andere loop.

Ingeborg werkt bij Magazijn076. Zij zorgt ervoor dat de activiteiten goed lopen.

Oscar werkt daar als vrijwilliger en Ingeborg is beroepskracht. Vanuit oud deelnemers kwam de vraag. “Kunnen we opnieuw starten met hardlopen?” Oscar en Ingeborg gingen samen met anderen aan het werk. Om dit mogelijk te maken.

Ingeborg vertelt: ”Het zal een laagdrempelige activiteit worden. Iedereen die zich betrokken voelt is welkom.” Uiteraard loopt Ingeborg ook mee. Oscar loopt nog niet. Maar “ik wil die uitdaging wel aangaan.” Merkt hij lachend op.

Aparte loopgroep

Oscar legt uit: ”Vanuit Magazijn076 is er contact met mensen die autisme hebben. Magazijn076 is vertrouwd, eigen en er is contact met gelijkgestemden. Rennen, gezelligheid en samendoen staan voorop. Autisme staat niet op de voorgrond. Er hebben zich al deelnemers gemeld. Nu nog trainers.”

Trainer gezocht!

Ingeborg en Oscar hopen op de aanmelding van trainers. Zodra er trainers zijn, kan er een groep van start. Ook deelnemers kunnen zich nog aanmelden bij Oscar en Ingeborg. Dit kan via Magazijn076: info@magazijn076.nl of telefoonnummer 06 13 32 08 92.

Bij voldoende belangstelling volgt er eind augustus een informatiebijeenkomst.

Kijk voor meer informatie op www.magazijn076.nl