Goede zorg doen we samen

Sinead leerde weer lopen

B._Roll_with_us-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Sinead Power overkwam het. Het griepvirus tastte het immuunsysteem aan. Daarmee werden de zenuwen beschadigd. Ze was 23 jaar. In het revalidatiecentrum oefende ze. Toen ze uitbehandeld was, kon ze zelf drinken en eten. En de rolstoel voortbewegen. De vooruitzichten waren dat ze nooit meer zou kunnen lopen.

Robotpak

Ze werd er depressief van. Dat veranderde toen ze naar fysiotherapie ging. Het was inmiddels 2013. Ze oefende van de rolstoel naar bed te komen. En van de rolstoel naar de bank. Sinaed: ”Wat me energie gaf? De ouderen die ik zag op de hometrainer. Ik dacht als zij het kunnen, wil ik het ook. Toen hoorde ik dat je in een robotpak kon lopen. In Engeland. Ik daar naartoe. Met elektrostimulatie kon ik voor het eerst mijn benen weer bewegen.”

Ook in Nederland

Bas Roovers is een van de fysiotherapeuten in Breda. Hij vertelt: ”In het begin geloofde ik het nog niet echt. Wat ze in Engeland deden. Maar elke keer dat Sinaed terugkwam, was ze een stukje beter. We werden nieuwsgierig. Zijn ook maar in Engeland gaan kijken. We werden enthousiast.” In 2014 kwam er een inzamelingsactie. En kwam de gedachte: ’waarom halen we die therapie niet naar Nederland?’.

Rollwithus

Zo gezegd zo gedaan. Inmiddels staan alle apparaten ook hier. In de fysiopraktijk aan de Wilderen 2. De dokters konden het niet geloven. Maar Sinaed kan nu zonder steun korte afstanden lopen. Ze vertelt: “Ik train nog 4 dagen in de week 1 ½ uur. Helaas wordt dit niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar. Mijn stichting heet Rollwithus. Deze stichting maakt voor mij, maar ook voor anderen therapie mogelijk.” Inmiddels telt de praktijk 15 mensen die net als Sinaed trainen. Ze komen vanuit heel Nederland. Ieder met een eigen doel en motivatie. Om het maximale uit het lichaam te halen!

Kijk voor meer informatie op www.rollwithus.nl