Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Shoppen in Hoge Vucht

B4_-_Boodschappenbus_vrijwilliger-klant_-_Mike_Morrell_(2_of_2)_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: NELLEKE SIMONSE

Het idee is ontstaan bij Zorg voor elkaar Breda. De bus van Raffy stond op vrijdag vaak stil. En was beschikbaar. Zou Zorg voor elkaar Breda die voor andere ritten kunnen gebruiken? Bijvoorbeeld voor mensen die graag zelf boodschappen doen. Maar niet zelfstandig bij het winkelcentrum Hoge Vucht kunnen komen.

Enthousiaste vrijwilligers

We gaan in gesprek met Ton en Erlin. Samen met Geert vormen zij een ploeg van 3 chauffeurs. Zij wisselen elkaar af en rijden altijd met z’n tweeën. Ton zegt: “Dat is ook wel nodig. Die mensen hebben soms hulp nodig. Zoals bij het inladen van volle tassen. En we zorgen voor hulp tot achter de voordeur. Zodat we zeker weten dat mensen weer veilig thuis zijn.” Ze voelen zich niet alleen chauffeur, maar vooral ook hulpverlener. En ze houden rekening met de wensen van de deelnemers. Erlin zegt: “Het is misschien een groot woord. Maar we proberen wel gewoon maatwerk te leveren, hoor. En dat allemaal voor maar 1 euro.”

Tevreden klanten

Het echtpaar Borsboom is 85 jaar. Mevrouw zegt: “We hadden geen auto meer. En toen hadden we ineens een probleem.” Mevrouw vervolgt: “Om 11 uur komt de bus. Meestal zitten we al om 10.45 uur met onze jas aan. We verheugen ons er elke vrijdag heel erg op. Het is voor ons echt een uitje.” Meestal spreken ze dan weer om half 1 af met de chauffeur. Tot nu toe hebben ze nog geen week overgeslagen.

Voor wie?

De bus heeft een vaste kern van 10 deelnemers. Zij rijden regelmatig mee. Maar er is genoeg ruimte voor meer ritten. Naast de boodschappen wil de bus ook een sociale functie vervullen. Ton zegt: “Mensen zijn er eens uit. Ze maken een praatje. Het is ook gezellig in de bus.” Erlin zegt tot slot: “Wie geniet er meer van? Zij of wij? Dat vragen we ons wel eens af.”