Goede zorg doen we samen

Samenkracht 75+ zoekt mensen met wensen!

A._Samenkracht_75+_345_200_s_c1
TEKST: LIESBETH DE JONG

Samenkracht 75+ start binnenkort in Breda. Er komen 4 groepen: Zuidwest, Noordwest, Zuidoost en Noordoost.

Gezocht: mensen met wensen! Gerty Vorsselmans van Zorg voor elkaar Breda zegt: “Vanuit een wens kun je kijken hoe je iets voor elkaar krijgt. De cursus geeft handvaten om die samen vorm te geven. Of, misschien zoek je wel ideeën voor wat je nog wilt doen in het leven.”

Gerty gaat verder: “Het gaat dus niet over huishoudelijke hulp die je nodig hebt. Het is ook niet ‘u vraagt en wij draaien’. Door deelname aan de cursus leer je zelf bedenken welke stappen te ondernemen. Zodat je voor elkaar krijgt wat je wilt. Dan gaat het bijvoorbeeld over samen op pad gaan, of het opbouwen van een netwerk. Of om het ontdekken van een voorziening of dienst in de wijk. En hoe je elkaar ontmoet of helpt. Elke groep heeft 8 tot 10 deelnemers en 2 gespreksleiders. In de eerste bijeenkomst maken we kennis met elkaar. Dat doen we aan de hand van een voorwerp. Het gesprek gaat ook over levensgebieden als gezondheid, sociale contacten, woonomgeving en mobiliteit, activiteiten en zingeving.

Door met elkaar te praten, wissel je ervaringen uit en krijg je nieuwe inspiratie. Door elkaar vragen te stellen, zoals: wie, wat, waar en hoe, wordt het heel praktisch. Nu kun je een stappenplan maken. In de cursus wordt goed gekeken wat haalbaar is met dat stappenplan. Dat doen we in de groep, maar je kunt het ook zelf doen. Na de tweede keer kijken we of er nog meer bijeenkomsten volgen.”

Heb je vragen of wil je meedoen? E-mail: samenkracht@zorgvoorelkaar.nl Telefoon: (076) 52 515 00 (receptie Zorg voor elkaar Breda) Een van de gespreksopleiders belt je dan terug. Zo leer je elkaar vast een beetje kennen. Tijd voor wat verandering met Samenkracht 75+!

www.samenkracht.nu

Gerelateerde vragen: Samenkracht 75+ zoekt mensen met wensen!