Goede zorg doen we samen

Redactieteam Zorg voor elkaar Breda

B._RedactieteamZveB_345_200_s_c1
FOTO: ELLY BEEK  TEKST: WILMA SCHUTTEN

Wekelijks een pagina maken in deze krant. Dat is het doel. Dat betekent eropuit gaan. Interviews houden. Mooie foto’s erbij maken. En na afloop een artikel schrijven. Het lijkt zo eenvoudig. Maar dat valt in het begin niet mee. En waarom? Omdat we in eenvoudige taal schrijven. Met korte zinnen en niet al te moeilijke woorden. Dat is iets wat niet vanzelf gaat. Waar je echt op moet oefenen.

Eenvoudig schrijven
We schrijven eenvoudig. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen onze stukken kan lezen. Jong en oud. Mensen met een beperking, anderstaligen, laaggeletterden. Iedereen moet mee kunnen doen. Want het is toch fijn als je de hele tekst kunt begrijpen? Dat doen deze vrijwilligers het hele jaar door. De 4 schrijvende redacteuren zijn dan ook regelmatig aan de beurt. Want we maken 2 artikelen per week. We hebben veel plezier in de ontmoetingen die we hebben. En de plekken in de stad die we daarvoor bezoeken. “Het is zó bijzonder om die verhalen op te mogen schrijven!” zegt Esther. Voor Nelleke heeft het nog een andere betekenis: “Ik woon nog niet zo lang in Breda. En dit is dé manier om mensen te leren kennen!”.

Redactie overleg
Op woensdagochtend komen de fotografen, redacteuren en eindredacteur bij elkaar. We gaan dan de artikelen bespreken voor de komende week. En zoeken de mooiste foto uit. We werken altijd een week vooruit. In alle rust en op het gemak. “We zijn geen journalisten die bij de actuele zaken willen zijn. Maar we willen mooie verhalen vangen van Bredase inwoners”. Aldus Joyce. 

Nieuwjaarswens
Namens Anton, Esther, Moulham, Hannie, Anita, Joyce, Mike, Nelleke, Wilma en nieuwkomer Hanneke (nog niet op de foto): Een gelukkig 2020 met veel leesplezier!

Wil je meer artikelen van ons lezen? Kijk dan op www.zorgvoorelkaarbreda.nl/artikelen