Goede zorg doen we samen

Red Cross Shop groot succes

B._Red_Cross_Shop-JeroenAerts_B43_345_200_s_c1
FOTO: JEROEN AERTS  TEKST: GERDA PRINS

De zaken blijken goed te gaan! Een enthousiaste groep van 15 vrijwilligers runt de winkel. Daarnaast kennen veel mensen de winkel al goed en komen er heel wat klanten shoppen.

Twee dames staan tevreden af te rekenen. Eén van hen vertelt: “We zijn al de hele dag aan het ‘kringwinkelen’. Zo noemen wij dat. Eerst naar Terre des Hommes. Toen naar Vincentius en lest best de Red Cross Shop.” Een hele garderobe hebben ze bij elkaar geshopt. Haar vriendin vult aan: “We houden beide van originele kleding. Die vinden we hier. Het aanbod is minder modegevoelig en de kwaliteit is goed. Bovendien is het heel voordelig.”

Goed en goedkoop

Vandaag zijn er 3 vrijwilligers aan het werk in de winkel. Wiepie Smits is er daar één van. Ze laat me de prijslijst zien en zegt: “Het goedkoopste kledingstuk is € 2,50 en het duurste € 15,00. Soms is een bijzonder artikel duurder. Maar dat is een uitzondering.”

Het kan goedkoop omdat alle kleding gekregen is. Er staan in Breda 2 Rode Kruis kledingcontainers. Ook bezorgen mensen kleren bij de winkel. Alle kleding wordt daar goed nagekeken. Vervolgens wordt het gewassen en gestreken. Daarna komt het in de winkel te hangen. Alles op maat en soort bij soort. Wat kapot of niet bruikbaar is, gaat naar Stichting Sympany.

Soms schenkt een ondernemer een partij nieuwe kleren. Zo kregen ze eens een flink aantal wollen pakken in een kleine maat. Die vlógen de winkel uit. Studenten vertelden het aan elkaar door. Altijd fijn, zo’n pak voor een bijzondere gelegenheid. Dit is een goed voorbeeld van de variatie in klanten. Iederéén komt er namelijk winkelen.

Wiepie besluit haar enthousiaste rondleiding met: “Kleding een 2e kans geven. Maar vooral mensen happy de deur uit zien gaan. Daar werken we voor. Iedereen kan er mooi uit zien!”

Kijk voor meer informatie op de Facebook pagina van de Red Cross Shop

Gerelateerde vragen: Red Cross Shop groot succes