Goede zorg doen we samen

Project KOM BINNEN

B._Visio_Montessori_Moulham_Al_Boushi_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: ESTHER ELSHOF

Het is een fantastische school. Helemaal ingericht zodat deze leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Toch kwam er een vraag vanuit ouders. Er wordt soms raar gekeken. Bijvoorbeeld als zij met hun kind boodschappen gaan doen. Mensen weten niet hoe ze moeten reageren. De vraag kwam of zij vanuit school hier iets aan kunnen doen.

Montessorischool

Rijan van Geene is coördinator en leerkracht van Visio. Zij bedacht het project KOM BINNEN. Zij vertelt: ”Onze leerlingen gaan met busjes naar huis. Zijn soms pas om 18.00 uur thuis. Ik benaderde reguliere basisscholen. Of zij zin hadden in samenwerking. Zodat leerlingen van beide scholen elkaar kunnen ontmoeten. Ik had beet bij de Montessorischool. Deze school heeft een speciale opvang voor hoogbegaafde kinderen.”

Atelier

Elke 6 weken hebben deze leerlingen atelier. Dan mogen ze een project kiezen. Waaronder samenwerken met leerlingen bij Visio. Om ze kennis te laten maken mogen ze kijken wat Visio is. Er is een film over de school. Ze krijgen een braille-oefening. En mogen even zwemmen in het zwembad. Daarna mogen de leerlingen kiezen of ze dit als atelier willen.

Timo (10 jaar) en Isaac (11 jaar) hebben Visio gekozen. Zij helpen 6 weken lang op dinsdagmiddag in de groep Raddraaier. In deze groep zitten de oudste leerlingen van school. Ze functioneren op een laag niveau. Isaac: ”Normaal kom ik zulke mensen niet vaak tegen. Je leert hier dat het ook gewoon mensen zijn. Timo en ik hebben 2 keer een lesje georganiseerd. Over muziek bij landen en vakanties. Dit ging goed. ”Timo vervolgt: ”Hier heb ik een jongen ontmoet. Die goed kan pianospelen. Ik had eerst niet door dat hij blind was. Zo knap!

We helpen de leerlingen met kleine dingetjes.”

Kijk voor meer informatie op www.visio.org