Goede zorg doen we samen

Park Zuiderhout

Zuiderhout_-_Remco,_de_vliegende_kiep_van_Park_Zuiderhout_(Mike)_1_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: NELLY VAN DE PAS

Fen van der Kruit is coördinator welzijn en vrijwilligers en vertelt: “In Park Zuiderhout wonen ongeveer 300 ouderen. Sommige wonen in het verpleeghuis, anderen in aanleunwoningen. In het missiehuis wonen paters en broeders. Welzijn vinden we belangrijk. We hebben veel activiteiten voor de bewoners. Bijvoorbeeld: Yoga, filosofie, kunst, muziek en nog veel meer. Er werken hier 125 vrijwilligers. Omdat er zoveel te doen is, zijn die hard nodig.”

Van alle markten thuis

Remco vertelt: “Vóór de coronatijd had ik een druk leven. Ik was scheidsrechter en coördinator bij de judobond. In de ochtend werk ik vanaf 07.00 uur bij AH. En op zaterdag sorteer ik boeken bij de bibliotheek. Door corona was veel hiervan niet meer mogelijk. In augustus kon ik hier beginnen als vrijwilliger. Ik startte bij de post: sorteren en rondbrengen. Zo leerde ik veel mensen kennen. Ik bezorg missieboekjes, informatieboekjes en programmaboekjes bij de bewoners. Op zaterdag sta ik in het winkeltje. Dan halen bewoners hun bestelling van de bakker op. Hier en daar maak ik een praatje. De bewoners kennen me en ik ken hen. Ik voel me echt thuis hier.”

Veelzijdig en flexibel

Fen vult aan: “Soms bel ik Remco op, of hij een extra dagje komt helpen. Administratie, of wat kleine klusjes.” Remco lacht en Fen vervolgt: “Hij ondersteunt ook bij computerwerk. En op Koningsdag was hij fotograaf. Hij haalt mensen op bij hun appartement. Niets is hem teveel.” Fen vertelt verder: ”Met vrijwilligers haal je de samenleving naar binnen. Jong, oud, of met een klein rugzakje, allerlei mensen. Dat maakt het leuk en interessant. Remco is een fijne, enthousiaste vrijwilliger en iedereen is ook enthousiast over hem.” En Remco zelf? Die wil vooral een plek hebben waar hij zich nuttig kan maken. En dat is gelukt!

Kijk voor meer informatie op www.parkzuiderhout.nl

Gerelateerde vragen: Park Zuiderhout

    Er zijn geen gerelateerde vragen beschikbaar.