Vanwege het coronavirus zijn onze locaties gesloten. Toch doen wij er alles aan om zorg en ondersteuning te blijven bieden.
U kunt nog steeds met al uw vragen bij ons terecht via 076 525 15 15 of samen@zorgvoorelkaarbreda.nl. Klik hier voor meer informatie.

Goede zorg doen we samen

Opruimtroopers

B4_Opruimtroopers_-_nnnMike_Morrell_(3_of_4)_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: JOYCE NELSON

Mensen konden met voorrang een woning krijgen. Bij het project WonenPlus Kesteren Muizenberg. Zij moesten daarvoor 2 jaar vrijwilligerswerk in de wijk doen. Vrijwilligers Priscilla en Samantha willen als activiteit de Opruimtroopers opstarten. Zij gaan de wijk in met hun eigen en andere kinderen. Om zwerfvuil op te ruimen. Aanmelden voor WonenPlus is niet meer mogelijk. Alle lopende activiteiten worden wel door WonenPlus begeleid tot 2022.

Kinderen milieubewust maken

Priscilla (38) vertelt: “Ik heb altijd in deze buurt gewoond. Toen ik deze woning kreeg, moest ik een activiteit bedenken. Ik ben ook vrijwilliger bij het buitenspelen in de wijk. Met deze kinderen ga ik ook regelmatig wandelen en troep opruimen. Zo kreeg ik het idee om opnieuw te beginnen met de ‘Opruimtroopers’. In het verleden is er al zo’n activiteit geweest.” Samantha zegt: “Coach Han Staps van WonenPlus vertelde over deze activiteit. Ik had zelf al vanaf het begin zo’n plan. Na overleg met Priscilla besloten wij om het samen te doen. Wij voeden onze kinderen milieubewust op. Ik loop zelf vaak rondjes met mijn 3 kinderen. Met vuilniszakken. Zo leren zij dat je geen troep moet maken.”

Voorlichting

Priscilla vertelt verder: ”Wij hebben al enkele deelnemers. Maar wij willen meer. Wij willen voorlichting geven op scholen in de wijk. En gastsprekers uitnodigen. Door deze activiteit worden kinderen ook aangespoord. Om te bewegen en buiten actief te zijn. Wij werken ook samen met andere groepen in de wijk. Wij voelen ons hier thuis. Maar het afval is een groot probleem.” Samantha valt haar bij: ”Er is veel afval. Vooral rond parkeerplekken en fietspaden. En rond routes die naar de scholen leiden.” Hun boodschap is: “Wees bewust en ruim je troep op.”

Meer informatie: 06 43 46 10 58. Email project.wonenplus.km@outlook.com