Goede zorg doen we samen

Op naar een betaalde baan

werkaandewijk-Mouham-01_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: ESTHER ELSHOF

Nu is hij er weer helemaal bovenop. Dankzij zijn doorzettingsvermogen en wilskracht. Maar ook dankzij de organisatie Werk aan de wijk. Koos Spanbroek is daar sinds 1 januari de manager. Hij vertelt: ”Wij helpen mensen. Die nog niet in staat zijn om een betaalde baan te vinden. Vaak hebben ze lange tijd niet gewerkt. Zijn al wat ouder en komen uit verschillende culturen. Of hebben een beperking.”

Allerlei klussen

Ook Arjen kwam als deelnemer binnen. Hij is heel technisch en van alle markten thuis. Ze konden hem goed gebruiken. Toen kwam er een vacature. Een betaalde baan als voorman/tuinman. Arjen solliciteerde en werd aangenomen. Nu is hij begeleider bij Werk aan de wijk. Deze organisatie neemt allerlei klussen aan. Voor een klein bedrag. Denk aan fietsenreparatie, schoonmaak. ontruimen van woningen. Kleine technische klusjes en Tuinonderhoud.

Zelfrespect en trots

Werk aan de wijk heeft zo’n 30 tot 40 deelnemers. Vaak door de gemeente gestuurd. Koos vertelt: ”Bij ons leren ze discipline. Op tijd komen, maar ook iets waardevols doen. Voor een ander. Je ziet de mensen opbloeien. Ze zijn nodig. Ze maken iets. Mensen krijgen zelfrespect en zijn trots. Ze leren een vak. Ook mooi als we ze in de toekomst een certificaat kunnen aanbieden. Hierover gaan we in gesprek met Compass.”

Op pad

Elke deelnemer wordt begeleid. Er worden doelen opgesteld. Arjen is zo’n begeleider. Als ’s ochtends de klussen uitgedeeld worden, krijgt hij een clubje mensen. Om de klus te klaren. Arjen vertelt: ”Ik vind het superleuk om mensen te begeleiden. Je ziet ze opbloeien. Ik ben ook trots op mezelf. Op wat ik bereikt heb. Ik kan nu een voorbeeld zijn voor mijn kinderen.”

20 Maart is het open dag op de Meerhoutstraat. Met de opening door de wethouder.