Goede zorg doen we samen

Om een steuntje in de rug te krijgen of te geven

B-Steungezin-Moulham_Al_Boushi_345_200_s_c1

FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: ANITA COOLEN

Hulpvrager en hulpgever worden anoniem gekoppeld. Bij een match geef je niet alleen geld of spullen. Je geeft de vrager ook hoop. En vertrouwen in zijn medemens en zich zelf. Steungezin.nl wordt gerund door vrijwilligers en mensen uit de doelgroep zelf.

Een moeder van 4 kinderen vertelt. “Door omstandigheden kan ik soms een steuntje in de rug gebruiken. Zo kon ik het schoolreisje van mijn kind niet betalen. Ik plaatste een oproep en werd geholpen door een gulle gever. Als een blije trotse moeder kon ik mijn kind toch uitzwaaien. Ik ben Steungezin.nl zo dankbaar. Daarom ben ik er vrijwilliger geworden. Om ook andere mensen te kunnen helpen. Het is leuk werk in een fijn team. Ik voel me gewaardeerd. Dat geeft mij weer zoveel moed.” De moeder straalt als ze haar verhaal vertelt.

Verbinding tussen arm en rijk

Wilma Bondzio werkt hier 4 jaar als vrijwilliger. Ze vertelt: “Aarzel niet om hulp te vragen. Je hebt een BredaPas nodig of een Voedselbankkaart. Wij helpen je graag met het maken van je profiel. Wij zijn er om arm en rijk te verbinden. Bredanaar helpt Bredanaar. Naast geld of spullen ook met aandacht. Dat doet zo goed. Zeker nu in deze tijd van corona.”

Steungezin.nl groeit

Anton van der Zouwen, vrijwilliger, is coördinator. Hij zegt: “Deze hulp is hard nodig, want we blijven groeien. Naast Breda zitten we nu ook in Venlo en Almelo. Maar om groter te worden hebben we meer mensen en middelen nodig. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te helpen. Kunnen wij misschien voor jou dat steuntje regelen? Of wil jij ons steunen? Of bij ons werken? Je bent zo welkom. Wij staan voor je klaar.”

Steungezin.nl, Nieuwe Prinsenkade 16, Breda, telefoon: 06 53 11 44 41

Kijk voor meer info op www.steungezin.nl/breda