Goede zorg doen we samen

Nieuwkomers als ondernemers

A._Emissa_Catering-Moulham_Al_Boushi_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: JOYCE NELSON

Zo ook Nisreen Tayara. Zij vertelt: “Wij zijn uit Syrië gevlucht. Daar hadden wij ook eigen bedrijven. Toen de oorlog in 2011 begon vluchtten wij van Homs naar Yabrud. Een andere stad in Syrië. Daar begon ik met werken in de fastfoodsector. Wij openden daar ons 1e restaurant. Nadat dit kapot gebombardeerd werd, verhuisden wij naar Libanon. Daar begonnen wij een café. Het werken in Libanon ging niet goed. Daarom verhuisden wij naar Turkije.”

Vrijwilligerswerk

Nisreen vertelt verder: “Ik begon met vrijwilligerswerk in Mersin (Turkije). Een plaats met veel vluchtelingen. Door mijn kookervaring kon ik meehelpen om maaltijden te leveren. Aan gezinnen die dit nodig hadden. Vooral tijdens de Ramadan. Ik werkte daar bij een liefdadigheidsorganisatie. Gemotiveerd door mijn liefde om anderen te helpen. In 2016 kwam ik in Nederland aan. Ik was verbaasd over hoeveel mensen vrijwilligerswerk deden. En dat zoveel mensen sociaal bewust waren. Zonder discriminatie, racisme en vooroordelen kregen mensen hulp van vrijwilligers. Met name hulp aan ouderen en vluchtelingen.”

Iets terugdoen

Nisreen vervolgt: ”Na aankomst in Nederland kreeg ik veel hulp en steun. Ik moest met mijn familie wennen in een nieuw land. Ik wilde iets terug doen. Daarom begon ik ook in Breda met vrijwilligerswerk. Ik kookte voor vrijwilligers. In 2017 besloot ik Emissa Catering op te richten. Ook daarbij kreeg ik veel steun en hulp van Nederlandse organisaties. Emissa Catering doet ‘eventcatering’. Dat is catering gericht op het verzorgen van maaltijden bij bijeenkomsten. Eerst deden wij regelmatig etentjes in het Belcrumhuis. In de buurt van ons bedrijf. Dat kan nu niet vanwege de coronaregels. Wij zijn nu alleen te bereiken via de Facebookpagina, e-mail en telefoon.

Wij maken Syrische gerechten. Van klein tot groot. Dit worden Shami-gerechten genoemd. De gerechten worden aan huis bezorgd.

Meer informatie:

Nisreen Tayara

Telefoon: 06 10 80 60 53 / 06 87 77 7271

E-mail: emissacatering@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/emissacatering