Goede zorg doen we samen

Moeders ontmoeten elkaar

A._CJG_Koffie_en_Kids-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Elke week komt ze naar de inloop van het CJG. In basisschool de Burchtgaarde. Deze zit bij de Rijnauwenstraat in Breda. Elke woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.00 uur is dit een trefpunt. Van jonge moeders en hun kinderen. Perrine heeft het ondertussen helemaal naar haar zin in Breda. Ze voelt zich veilig hier. Er zijn veel activiteiten voor kinderen.

Andere culturen

Kelly komt met haar zoontje Jelle van 2 jaar. Kelly vertelt: ”Toen Jelle werd geboren, kende ik nog geen moeders van mijn leeftijd. Dat veranderde toen ik hier kwam. Het is heel gezellig. Ik ben verhuisd naar Hooge Zwaluwe. Maar kom nog altijd 1x per maand naar de inloop. Leuk is ook dat er enkele moeders uit het buitenland komen. Zo leer je andere culturen kennen.”

Vriendinnen

Monique is 33 jaar. Zij vertelt: ”Ik kom hier al vanaf dat Lucas ½ jaar was. Nu is hij bijna 3 jaar. Ik heb een tijdje in Canada gewoond. Toen ik terugkwam moest ik mijn contacten weer helemaal opbouwen. Bij het consultatiebureau hing een folder van Koffie & Kids. Ik had toen nog geen werk. Ik weet hoe het is om in het buitenland te komen. Kan me dus goed inleven in de verhalen van moeders die niet van hier zijn. Nu ik 4 dagen in de week werk, kom ik nog maar af en toe. Op woensdag ben ik vrij. Met moeders die hier komen, zijn we ook een keer uit eten gegaan. We zien elkaar bij verjaardagen van de kinderen. Ik heb er echt vriendinnen aan overgehouden.”

Vrijwilligers

Bij de inloop zijn altijd vrijwilligers aanwezig. In de Burchtgaarde zijn dat Carla, Fadoua en Monique. Fadoua kwam hier eerst altijd met haar kindje. Toen die naar school ging, bleef ze als vrijwilliger. Ze spreekt Arabisch en dat komt goed van pas. Carla: ”Er wonen hier veel expats in de buurt. Ik doe dit werk nu 2 ½ jaar. Ik heb mooie vriendschappen zien opbloeien. Het idee achter Koffie & Kids werkt dus.”

Kijk voor meer informatie op www.cjgbreda.nl