Goede zorg doen we samen

Met kleine stapjes de berg op!

B._Theo_van_Velthuijsen-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: DÉSIRÉE VAN DER VALK

Behandeling volgde. Helaas is inmiddels duidelijk dat hij niet zal genezen. Samen met zijn gezin gaat hij naar de Alpe d’Huez. Op 6 juni loopt het team die Franse berg op. Voor het goede doel.

Theo vertelt: “Na de diagnose zijn wij in een mallemolen terecht gekomen. Onderzoeken, chemotherapie, medicijnen. Er beroerd aan toe zijn en weer opknappen. Uit een zwart gat klimmen. Met kleine stapjes. Een tempo dat overigens helemaal niet bij me past. Ik race liever door. Maar mijn lijf laat dat niet meer toe.”

Trots op het gezin

Het gezin besloot mee te doen aan Alpe d’Huzes 2018. Theo: “We deden wandeltrainingen in Nederland en in de Ardennen. Om een beetje berg in de kuiten te krijgen. Onze teamnaam? Team Kleine Stapjes! Samen met 5.000 andere Nederlanders liepen we de berg op. Allemaal verbonden door ervaringen met kanker.” Het bleek onvergetelijk. Zijn toch al saamhorige gezin werd nog hechter. Theo besefte op die plek dat hij niet alleen is. Luisterde naar waardevolle ervaringen van anderen. Genoot. En: haalde maar liefst 8.700 euro op.

Voor een wereld zonder kanker

Theo: “Dit jaar gaan wij weer, met een groter team. Met een grotere ambitie: 10.000 euro inzamelen. Wij zijn al druk bezig. Zo fijn dat er veel vrijwillige steun is uit onze omgeving! Bij een fitnessclub konden wij een spinning marathon organiseren. Opbrengst: 2.200 euro. Van een sportwinkel kregen wij onze shirts. Fotograaf Bianca van Bilsen is ook zo’n fijn mens. Ze legt al onze evenementen vast. Bij een tennisclub mogen wij een Padel-toernooi organiseren. Op 23 en 24 februari. Ook daar gaat de opbrengst voor 100% naar kankeronderzoek.”

Kijk voor meer informatie op www.teamkleinestapjes.nl