Goede zorg doen we samen

Manon zoekt teamgenootjes

B._Korfbalclub_Terda-Jille_Zuidemaww_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Ze is dol op korfbal. En bij de korfbal zijn ze dol op haar. Manon is namelijk heel enthousiast. Dat werkt aanstekelijk. Er is echter 1 probleem. Manon zou graag in een team willen trainen. In de bestaande teams kan ze niet. Dit in verband met haar beperkingen. Korfbalclub Terda wil nu een G-team starten voor kinderen onder de 12 jaar. De club zoekt nog kinderen met een beperking die mee willen doen.

G-team

Ervaringen met een G-team zijn er al. Terda heeft zo’n team voor kinderen bóven de 12 jaar. Nadja Versendaal is een van de trainers en vertelt: ”De club heeft trainers die ervaring hebben met kinderen met een beperking. Zelf werk ik bijvoorbeeld al meer dan 20 jaar bij Amarant”.

Korfbal is een sociale sport, geen contactsport. Je leert samenwerken en met de bal omgaan. Samen met nog 3 kinderen zou het team van Manon compleet zijn. Nadja en haar zoon Fenn willen graag in september beginnen. De trainingen zijn op donderdagavond van 18.00 tot 19.00 uur. Juist dan, omdat het dan rustig is op het terrein. Er wordt met een vaste structuur gewerkt met de nodige pauzes.

Onlangs was er een voorlichtingsavond over autisme op de club. Trainers en belangstellende ouders kregen uitleg door een ervaringsdeskundige.

Sociale vereniging

De moeder van Manon is zeer te spreken over de club: “Het is een heel sociale club. Kleinschalig. Naast korfbal worden er nog andere leuke activiteiten georganiseerd. Over Fenn en Nadja ben ik heel enthousiast. Ze gaan heel leuk met Manon om. Maken een geintje en zijn zeer geduldig. Fenn is een natuurtalent.”

Denk je nu ‘dit zou ook wel wat voor mijn kind zijn’? Kom dan op donderdagavond eens naar het korfbalterrein, Terheijdenseweg 518. Of kijk op de website van Terda

Kijk voor meer informatie op: www.kc-terda.com