Goede zorg doen we samen

Lunchroom De Uitdaging

DeUitdaging-Anton_Verbeek_345_200_s_c1
FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: JOYCE NELSON

Bieke (26) werkt er bijna 3 jaar. Sinds augustus doet zij de opleiding medewerker Fastservice. Dat is een mbo-opleiding. Zij vertelt: “Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt. Eerst was het dagbesteding. Met deze opleiding kan ik nieuwe dingen leren. En een diploma halen. Ik leer heel graag. De opleiding richt zich op de bediening en de keuken. Ik ben nu vooral bezig met de bediening. De keuken komt later. Ik ben veel in contact met de mensen. Ik benader de gasten positief en gastvrij. Dat leren wij ook. Laatst wilde een gast mij bedanken. Hij noemde mij Prinses Heerlijk. Dat vond ik leuk.”

Theorie en praktijk

Bieke heeft niet alleen te maken met gasten. Zij vertelt verder: “Ik heb 6 leermeesters. Dat zijn de vakmensen: obers, koks, enz. Die begeleiden mij in de praktijk (3 dagen). Daarnaast heb ik een mentor. Voor de theorielessen (1 dag in de week).Theorie en praktijk worden goed op elkaar afgestemd. Dat gebeurt door Meggie, mijn trajectbegeleidster.” Meggie begeleidt 13 medewerkers bij De Uitdaging.

Prins Heerlijk

Meggie vertelt: “De Uitdaging is onderdeel van Prins Heerlijk. Sinds 1 januari 2019.

Deze organisatie begeleidt jongeren naar een passende werkplek. Op deze locatie werken en leren 13 medewerkers. Ze hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen volgt een eigen traject van werken en leren. Voor sommigen is dit een mbo-opleiding. Anderen krijgen een aanbod op hun eigen niveau of tempo. Bij Prins Heerlijk kijken we vooral naar wat onze medewerkers nog kunnen en willen leren. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers trots kunnen zijn.” Bieke valt haar bij: “Ik vind het fijn om aan het werk te zijn. In de horeca. En dat ik alles zelf mag doen. Dat maakt mij trots op mezelf en op mijn collega’s.”

Kijk voor meer informatie op www.lunchroomdeuitdaging.nl