Goede zorg doen we samen

Lunchcafé Leger des Heils

B._Lunchcafé-Jille_Zuidema_B4_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: FROUKE VERSOL

Vanuit het Breda College hebben ze hier een leerwerkplek. Het college is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Het lunchcafé is een gewilde stageplaats bij de leerlingen. Juf Carla is de begeleidster. Floor loopt als stagiaire mee met de groep. Zij komt van het CIOS, een opleiding op sportgebied.

Het echte werk

Vandaag was er veel snijwerk te doen. Bergen rode paprika’s voor de bonensoep. Iedereen heeft zo zijn eigen taak. Voordat ze aan het werk gaan, worden eerst de handen gewassen. “Eigenlijk moet je dat bij alles doen,” zegt Erica, “dat is voor de hygiëne.” De boodschappen worden gedaan door juf Carla. Zij wil niet dat de leerlingen zelf op stap gaan. Carla vertelt: “Dat duurt te lang, en dan is de maaltijd niet op tijd klaar. Nadat het eten is voorbereid, moeten de leerlingen ook de tafels dekken. Zodat gasten meteen aan kunnen schuiven voor de lunch.”

Smakelijk eten

Sam deelt het eten uit en wenst iedereen altijd “Smakelijk eten.” Als er problemen zijn, wordt alles met juf Carla uitgepraat en opgelost. Na de lunch moet alles weer worden schoongemaakt, zelfs de spoelkeuken. Dat is veel werk. Vooral het koken vindt iedereen wel leuk.

De coördinatrice van het Open Huis vertelt: “We zijn ongeveer 3 jaar geleden met het lunchcafé begonnen. Vaak zien we dezelfde mensen, maar iedereen is hier welkom!” Het lunchcafé is geopend op vrijdag (niet tijdens schoolvakanties). Voor € 3,00 kan iedereen hier dan terecht voor een lekkere hap.

Openingstijden: 12.00 – 13.30 uur

Adres: Thomas Vincidorstraat 2, 4827 GA Breda

Tel.: (076) 587 09 42