Goede zorg doen we samen

Lift van een vrijwilliger

B._AutoMaatje_(ANWB)_345_200_s_c1
FOTO: ANWB  TEKST: JOHAN VAN DER VALK

Zo kun je makkelijk in een isolement raken. ‘AutoMaatje’ van de ANWB kan dan een oplossing zijn. Het geeft mensen de mogelijkheid om een actiever leven te leiden. Het heeft zich al in 30 gemeenten bewezen.

Vrijwilligers

Als Vrijwilliger Vervoer kun jij degene zijn die deze kans biedt. Je brengt minder mobiele buurtgenoten naar hun bestemming. Met je eigen auto en tegen een kleine vergoeding. Bijvoorbeeld als iemand op familiebezoek gaat, of eens lekker wil winkelen in de buurt. Of naar een afspraak in het ziekenhuis moet. Elke rit betekent een nieuw sociaal contact. Ester Oudejans van ZveB vertelt: “Zorg voor elkaar Breda verbindt al jaren vrijwilligers met inwoners. Ook op het gebied van vervoer. Als dat op een andere manier niet lukt. Het doel van AutoMaatje is hetzelfde: meer buurtgenoten met elkaar verbinden. Zodat iederéén naar een afspraak of winkel kan.”

Samen

De organisatie is in handen van de ANWB en Zorg voor elkaar Breda. Zij krijgen daarbij hulp van anderen, zoals de KBO-kring Breda. Zo vormen ze een krachtige combinatie. Samen zorgen ze dat Automaatje een succes wordt. Ester zegt: “Zo bereiken we nog meer kwetsbare, minder mobiele bewoners.”

Koffie met gebak

De feestelijke start is op donderdag 15 maart in Winkelcentrum de Burcht. Iedereen is vanaf 13.00 uur van harte welkom. Je krijgt dan antwoord op al je vragen over ANWB AutoMaatje Breda. Bij de vlaaienwinkel staat de koffie met gebak al klaar! De wethouders Boaz Adank en Mirjam Haagh maken die dag de eerste ritjes. Mét klanten.

Wil jij ook AutoMaatje worden en het verschil maken voor minder mobiele inwoners? Bel dan Zorg voor elkaar Breda: Ester Oudejans (076) 525 15 00 Of e-mail esteroudejans@zorgvoorelkaarbreda.nl

Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/ANWBautomaatje