Goede zorg doen we samen

Liefde voor lekker eten

B._Salsero-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Het restaurant zit op de Markt 13 in Prinsenbeek. Ze serveren er Zuid-Amerikaanse maaltijden. Ook hebben ze een uitgebreide cocktailkaart. Lorenzo Verweij (30) en Jhorgio Abisonia (31 jaar) werken er. Lorenzo woont in een van de woonhuizen van Beter Leven Zorg. Deze instantie richt zich op mensen met een verstandelijke beperking. Of psychische klachten zoals angstklachten. Jhorgio woont zelfstandig. Hij krijgt daar een paar keer per week begeleiding.

Taken

Jhorgio begon in de keuken van het restaurant. Hij vertelt: ”Dat lukte niet zo goed. De druk was te hoog. Vooral als er veel mensen kwamen eten. Als de stress te hoog wordt, bevries ik. En kan ik de taken niet meer doen. Ik praatte met Enrique. Hij is de manager en mijn begeleider. Er kwam een oplossing. Nu werk ik achter de bar. En dat gaat prima.”

Netjes en schoon

Naast werken achter de bar is Jhorgio ook muzikant. Hij doet mee aan het project ‘ik wil meedoen’ van Nieuwe Veste en SMO. Hij speelt de basgitaar, djembé en drums. Lorenzo heeft ook dagbesteding bij Salsero. Hij werkt op woensdag en donderdag. Theedoeken vouwen. Het bestek poetsen en het bedienen van de afwasmachine. Aan het eind van de dag zorgt hij ervoor dat het restaurant weer netjes en schoon is.

Lievelingsgerechten

Lorenzo vertelt:” ik werk hier graag. Het is gezellig met alle collega’s. De spareribs vind ik het lekkerst. Ik krijg begeleiding. Dingen moeten niet te snel gaan. Hier begrijpen ze het als het even niet zo goed gaat.”

Het lievelingsgerecht van Jhorgio is soep. Het restaurant is van woensdag tot en met zondag geopend. De spareribs en de mixed grill gaan volgens de heren het hardst.

Kijk ook eens op www.salsero.nl

Gerelateerde vragen: Liefde voor lekker eten