Goede zorg doen we samen

Kookclub Dekselse panne

Tasst_toe-_Mike_Morrell_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: JOYCE NELSON

Oscar Smits (53) is de oudste deelnemer van ‘Dekselse Panne’. Eén van de kookclubs. Hij is al 3 jaar actief. Sandra Kok is met de kookclubs gestart. Door zijn contact met haar is Oscar meteen lid geworden van de club. Hij is ook vrijwilliger bij Magazijn076 op het terrein van de vroegere gevangenis (Koepelterrein). Hij houdt zich bezig met de Social media.

Hoe draait de kookclub?
De club bestaat nu uit 4 deelnemers en een begeleidster. Zij houdt erg van koken en weet er ook veel van. De groep kookt 1 keer per maand. Alle afspraken worden in overleg gemaakt. Wanneer er wat wordt gekookt en wie wat doet. Als ze het eens zijn, zoekt de begeleidster de recepten erbij. Oscar is het snijwonder. Oscar zegt; “Ik doe meestal het fijne snijwerk. Zo heeft ieder zijn kwaliteiten. Ieder doet wat hij het beste kan.”

Dekselse Panne kookt in de ‘Woondroom’, de keuken van een instelling. De andere kookclubs koken elders. Een paar dagen tevoren krijg je een appje. Tot dat moment kun je nog afmelden. Dan doet de begeleidster de boodschappen. Op de kookdag arriveren de deelnemers rond 18.00 uur. Om half 8 gaat de groep aan tafel. En om half 9 moet alles opgeruimd zijn. Je betaalt € 5,00 per maaltijd. Of het nu om een uitgebreide of een simpele maaltijd gaat. Voor juni staat er een maaltijd op het menu met veel bijzondere gerechten.

Toepasselijke namen
‘Dekselse Panne’ en ‘Tasst Toe’ zijn niet zomaar gekozen. ‘Panne’ heeft te maken met pech. ‘Dekselse’ slaat op de verbinding met de keuken. In ‘Tasst Toe’ zitten de letters A-S-S. Dat slaat op Autisme Spectrum Stoornis.

Meedoen?
Er is nog ruimte voor 2 leden. Er zijn wel een paar regels. Je moet lol hebben in koken en lol kunnen hebben met elkaar. Ook moet je je betrokken voelen bij de doelgroep. Aanmelden kan via s.kok@meewestbrabant.nl of de website. Oscar zegt: ”Iedereen is welkom. Kom eens langs en kook mee!”

Kijk voor verdere informatie op www.autismenetwerk.nl