Goede zorg doen we samen

Koken is echt mijn ding, aldus Timo

B._Samen_eten_Heksenwiel-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Ria van de Pluym is een trouwe bezoekster van het wijkrestaurant. Ze is 84 jaar en vertelt: “Ik woon al heel lang in deze wijk. En kom hier nu 23 jaar eten. Het is er altijd lekker. Als ik vind dat iets beter kan, dan zeg ik het gewoon. Er wordt ook altijd naar geluisterd.”

Kok via Facebook

Een poosje geleden liep het restaurant niet meer zo goed. Kitty werkt bij WIJ en is medeverantwoordelijke. Zij legt uit: “Omdat het aantal bezoekers terugliep, zijn we in gesprek gegaan met de eters. Er bleken nogal wat klachten te bestaan onder de gasten. Via Facebook kwamen we in contact met kok Timo. Hij wilde graag voor zichzelf beginnen, met een cateringbedrijf. Na wat gesprekken over en weer hebben we een proeverij georganiseerd. Dit beviel zo goed dat we samen zaken zijn gaan doen. Met dit als resultaat.”

Elke dag vers

Timo stond voor een uitdaging: elke dag 2 menu’s bedenken. Simpel en gezond. En dat met een beperkt budget. Het lukt hem. Als je mee wilt eten, geef je dat de dag tevoren op. Timo doet elke dag boodschappen. En altijd alles vers. Hij maakt de warme maaltijd klaar. De vrijwilligers serveren hem om 12.00 uur ‘s middags. Ook is het mogelijk om het eten thuis te laten brengen. Een hoofdgerecht kost € 7,70. Heb je een BredaPas? Dan kost de maaltijd € 4,50.

Frietjes bakken

Kok Mario heeft wat meer geld te besteden. Want waar Timo een bedrijfje heeft, kookt Mario vrijwillig. Hij doet de bijzondere dingen. Zoals iedere 3e vrijdag van de maand. Dan is er een thema-avond. De laatste zondag van de maand is er een uitgebreide lunch. En op zaterdag soep met broodjes. De opkomst is groot, zo’n 35 a 40 mensen. Kitty vertelt: “Als Mario frietjes staat te bakken, is het feest. Het is toch veel gezelliger om samen te eten dan alleen?”

Kijk voor meer informatie op Facebook

Gerelateerde vragen: Koken is echt mijn ding, aldus Timo