Goede zorg doen we samen

Kleine moeite, groot plezier

B._Burenhulp-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Beide hebben een technische achtergrond. Bernard was teamleider bij de Technische Unie en Dick was elektricien. Van allebei hangt een A4-tje in de flats aan de Lelystraat. Daarop stellen ze zich voor. Met foto, huis- en telefoonnummer. Bernard woont in de Waterval en Dick in de Waterkristal. Ze zijn betrokken bij het project Burenhulp.

Start

Ze leerden elkaar 4 jaar geleden kennen. WonenBreburg had een buitenborrel georganiseerd. Met drankjes en hapjes. Daar werd een oproep gedaan voor het project Burenhulp. Zowel Bernard als Dick meldden zich meteen aan.

Werkzaamheden

Dick woont er inmiddels 20 jaar. Hij heeft veel mensen leren kennen. Hij vertelt: ”Mijn werkzaamheden zijn verschillend. We houden bijvoorbeeld alle verlichting bij. Van WonenBreburg hebben we daarom een voorraad buitenlampen gekregen.

De heren doen allerlei klusjes. Van een schilderij ophangen, tot de post halen en een boodschap. Ze brengen mensen naar het ziekenhuis, of maken een praatje. Van henzelf mogen bewoners vaker een beroep op hen doen. Vaak vinden mensen hulp vragen moeilijk. Beide heren zeggen daarom: “Niet moeilijk doen, gewoon bellen. We doen het graag!” Ze maken leuke dingen mee. Bernard vertelt: “Op een dag werd ik gebeld. Er zou een krekel bij een mevrouw in haar flat zitten. Ik kijken, maar we hoorden niets. Ik beloofde dat ik de volgende dag terug zou komen. Toen hoorde ik het. Alleen, het was geen krekel, maar het brandalarm. Dat piepte door een lege batterij. We hebben er samen hartelijk om gelachen.”

De mannen zijn aangesloten bij Zorg voor Elkaar Breda. Bel je dat nummer, dan kan het zijn dat Dick of Bernard langskomt.

www.zorgvoorelkaarbreda.nl

Gerelateerde vragen: Kleine moeite, groot plezier