Goede zorg doen we samen

Kleding en meer in De Studio bij ONS

A._Studio_ONS-JeroenAerts_345_200_s_c1
FOTO: JEROEN AERTS  TEKST: LIESBETH DE JONG

 

De Studio bij ONS is een sfeervolle ruimte. Met een lange, houten tafel, mooie lampen en Perzische tapijten. Ze verkopen de betere 2e-hands dameskleding. Op maandag en donderdag is er naailes.

De vrouwen hier praten met elkaar. Ze adviseren klanten en herstellen en vermaken kleding. Het meeste komt van buurtbewoners. Alles wordt gesorteerd, gewassen en gestreken. Pas daarna gaat de kleding de rekken in.

Stagelopen en de taal leren

We maken kennis met Dawod uit Syrië, de enige man. En met Frashtah uit Afghanistan. Sharareh uit Iran komt ook binnen. Frashtah begon vorig jaar als vrijwilliger. In De Studio en in het restaurant. Ze zegt: “Ik wilde mijn Nederlands oefenen. Vandaag begin ik met een stage voor mijn opleiding verzorging.”

Dawod werkte 3 jaar in Turkije. Hij vertelt: “Ik maakte zelf kleding en had een eigen bedrijf. Ik vind mode leuk. Nu doe ik de entree-opleiding op niveau mbo. Ik loop stage om verkoper te worden.”

Sharareh zegt: “Sinds een jaar werk ik 2 dagen per week als stagiaire. Ik wil kapper worden. In Iran werkte ik ook in een kapsalon. Ik deed daar alles, behalve knippen.”

ONS is een erkend leerbedrijf.

Iedereen welkom

Frashtah vindt het hier leuker dan in het restaurant. Ze zegt: “Het is rustiger werken. We praten en helpen elkaar. We doen het samen. We ontvangen gasten van verschillende nationaliteiten. Die willen vaak hun Nederlands verbeteren. Sommigen zijn eenzaam. Iedereen is welkom. Al die contacten zijn leuk: iedereen in de buurt kent je.”

De Studio biedt nog meer! Zelis is kapster en doet schoonheidsbehandelingen. Er zijn ook 2 masseurs. Om een afspraak te maken kun je bellen of binnenlopen. Ze werken zelfstandig, hebben eigen klanten.

Het mooie is, dat je hier voor jezelf kunt beginnen. ONS helpt daarbij en doet de administratie. De Studio is door de week open van 9 uur tot 5 uur.

 

Kijk voor meer informatie op: www.ONSinGeeren-Zuid.nl