Goede zorg doen we samen

Kinderen zien genieten, daar doe je het voor

B._Zovaakweek_345_200_s_c1
FOTO: ZoVaakWeek  TEKST: ESTHER ELSHOF

De vakantieweek is van 13 tot en met 17 augustus. Er doen ruim 100 kinderen aan mee. Allemaal tussen de 4 en 12 jaar. Elma is één van de kartrekkers. Zij organiseert de activiteit al 23 jaar. Elma: ”In januari starten de voorbereidingen al. Dat doe ik samen met Natasja. De ZoVaakWeek is bedoeld voor kinderen die niet op vakantie gaan. Om wat voor reden dan ook. Maar iedereen is welkom. De laatste jaren merken we wel dat de sponsoring terugloopt. Jammer, want het is zo’n goed doel.“

Elma gaat verder: “Elke dag begint met het eigen lied. Hier wordt ook mee afgesloten. Op maandag leert iedereen elkaar kennen. Er zijn springschoenen en een balspel. Dinsdag gaan we poep onderzoeken op de zorgboerderij. Zwemmen doen we op woensdag. Donderdag is er sport en spel. De hele week kunnen de kinderen letters verdienen. Met die letters kun je een puzzel oplossen. De uitkomst van de puzzel geeft een hint waar we op vrijdag naartoe gaan. Dat is nu nog een groot geheim.

Er zijn maar liefst 25 vrijwilligers die meehelpen. Elma is de achterwacht. Zij zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Daisy is haar dochter. Zij vertelt: ”Toen ik op de basisschool zat, ging ik altijd mee. Op 14-jarige leeftijd begon ik zélf mee te helpen. Ik vind het heel leuk: De hele week bezig zijn voor kinderen. Kinderen die niet op vakantie kunnen. Zodat ze toch een onvergetelijke week krijgen. Inmiddels doet míjn dochter ook weer mee. Drie generaties, dat is toch mooi!”

Elma haakt aan: ”Zo gingen we eens met heel de groep naar McDonald’s. We hadden een kind van 8 jaar bij ons. Hij was er nog nooit geweest. Thuis was daar geen geld voor. Hij keek zijn ogen uit. Dat soort momenten, daar doe je het voor!”

Aanmelden voor sponsoring? Bel Elma: 06 - 41 55 76 66

www.facebook.com/zovaakweek

Gerelateerde vragen: Kinderen zien genieten, daar doe je het voor