Goede zorg doen we samen

Kinderboerderij Parkhoeve is er voor de wijk

A._Parkhoeve-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: GERDA PRINS

“Fé, Flair en Luna heten ze,” leest Ingrid hardop voor. Ze heeft de namen op het briefje geschreven dat ze uit haar broekzak haalt. Tanja en Ingrid zijn cliënt bij Amarant. Ze werken samen op de kinderboerderij en beginnen ‘s morgens om 9 uur.

Er bestaat een goede samenwerking tussen wijk, kinderboerderij en Amarant. Persoonlijk begeleider bij Amarant Inge Gielen vertelt: “We zijn met z’n allen verantwoordelijk voor project Parkhoeve. Amarant helpt op de kinderboerderij. En vrijwilligers van hen springen soms in onze moestuin bij. We zijn één grote familie.”

Dieren verzorgen

Ingrid en Tanja werken samen met Stephanie Raming. Zij is dierenverzorgster op de boerderij en eindverantwoordelijke voor de dieren. Tanja en Ingrid werken ook zelfstandig. Zoals deze ochtend, terwijl Stephanie in vergadering is. Ze hebben alle dieren gevoerd en te drinken gegeven. Nu kijken ze hoe de lammetjes zich gedragen in de wei. Tanja zegt: “Ik heb een mobieltje bij me. Zo kan ik altijd met Stephanie overleggen. Ik heb zelf ook het diploma dierverzorging. Toch leer ik hier nog steeds bij. Zo is het observeren van de dieren heel belangrijk. We kijken iedere morgen goed hoe ze erbij staan.”

Ingrid werkt vanaf het begin op de kinderboerderij. Ze heeft de varkentjes nog als biggetjes verzorgd. Ook zij houdt veel van dieren. De stallen uitmesten vindt ze een leuk werkje. Ze vertelt: “In de winter maak ik van die grote wortels schoon. Voor alle dieren. Extra voer voor als het koud is.” Zo is Ingrid de hele dag bezig op de boerderij.

De wijk in

Iedere ochtend gaan ze met de 2 ezels wandelen. Samen met andere deelnemers van Amarant. Zowel de dieren als de mensen strekken dan hun benen. Ze lopen door de wijk, door het park of gaan de polder in. Even lekker eropuit!

Kijk voor meer informatie op: www.parkhoevebredanoord.nl