Goede zorg doen we samen

Kinderboerderij de Sik

A._Kinderboerderij_De_Sik-_Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Er wonen zo’n 25 dieren. Er zijn geiten, schapen, kippen, konijnen, cavia’s, katten en varkens. De boerderij is geopend op dinsdag, woensdagmiddag en zondagmiddag. Graag zouden ze meer dagdelen open zijn. Maar daar ontbreken de vrijwilligers voor.

Gezellige plek

Peter Geneuglijk is een van de bestuursleden. Na zijn pensionering wilde hij graag iets bijdragen. Aan de buurt waar hij woont. Hij vertelt: ”Toen ik instapte, waren ze al druk bezig de boerderij in orde te maken. We kozen voor een open plek. Waar kinderen lekker kunnen spelen. Maar waar ook volwassenen graag even verblijven. Het hok van de cavia’s werd verplaatst. We richtten een kantine in. Met een overkapping naar buiten. Op de boerderij hebben we ook veel speelgoed. Spelletjes om binnen mee te spelen. Maar ook speelgoedtractoren waar lekker op gecrost kan worden.”

Vrijwilligers

Dol op dieren is Mireille van Gils. Naast haar werk als postbode, komt ze vaak naar de Sik. Zij begeleidt de vrijwilligers en is ook bestuurslid. Bij aanmelding wordt gekeken wanneer je kunt en wat je kunt. Mireille zegt: ”We kunnen alle soorten vrijwilligers gebruiken. Zo kun je werken als gastvrouw/gastheer. Of kinderfeestjes begeleiden. Misschien heb je een technische achtergrond. En kun je wat klusjes doen. Of heb je groene vingers. Iedereen is welkom. Je hoeft niet iedere week te kunnen. Als je af en toe kunt, is dat prima. We hebben nu een gezellig team. Van plusminus 20 vrijwilligers. Je hoeft ook niet per se uit de wijk te komen.”

Acties

Soms komen er bedrijven helpen. Zo kwamen vorige week 10 cadetten van de KMA klussen doen. En voor 10 euro per jaar kun je een dier adopteren. Je krijgt dan een certificaat met daarop de foto van je dier en de naam. Dat hangt ook op in het clubhuis. Elke 14 dagen wordt er een knutselactiviteit georganiseerd. Op facebook is te lezen welke.

Kijk ook eens op www.de-sik.nl

Gerelateerde vragen: Kinderboerderij de Sik