Goede zorg doen we samen

Jarno zet zijn talenten in

A._Bijzonder_verhaal_buurjongen_met_autisme-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Hij houdt ervan om met zijn moeder boodschappen te doen. Bij de Aldi. Vaak zet hij dan dingen goed in het schap. Ook ruimt hij de dozen uit. Op een dag zag een medewerkster hem zo bezig. Zij zei: ”We zoeken nog personeel hier. Het zou leuk zijn als je bij ons kwam werken”. Zo gezegd, zo gedaan. Jarno vulde een sollicitatieformulier in. Daarna mocht hij op gesprek komen bij filiaalmanager Ingeborg. Moeder ging mee, want hij heeft wel wat extra begeleiding nodig. Zo zijn duidelijkheid en structuur belangrijk voor hem.

Harde werker

Het team had hier geen problemen mee. Jarno mocht wat dagen meelopen. Hij leerde alle mensen in de winkel kennen. Na de zomervakantie begon hij. Op maandagmiddag, woensdagmiddag en 1 dag in het weekend. Hij moet namelijk ook nog naar school. Bij de Aldi leerden ze de talenten van Jarno kennen. Zo is hij een harde werker en goed met details. Als hij weet wat hij moet doen, is hij vrolijk en enthousiast.

Moeder is apetrots op haar zoon. Zij vertelt: “Jarno vindt de boenmachine het leukst. Op een dag deed die het niet. Al 3 dagen waren mensen bezig om hem te maken. Toen kwam Jarno. Hij zag meteen dat de hoofdstekker er niet in zat. Deed hem erin en ging ermee werken. Dat is het voordeel als je veel details ziet”.

Stageplek

Monique is een van de teamleden die Jarno begeleidt. Ze kunnen goed met elkaar opschieten. Jarno zegt: ”Ik vind het leuk om bij de Aldi te werken. Later wil ik dat heel de week doen.” Nu zit hij nog op het Breda College. De school is in gesprek met de winkel. Om te kijken of een stageplaats daar mogelijk is. Jarno kan dan ervaren hoe het is om hele dagen te werken. De Aldi wil hem in ieder geval niet kwijt.

Kijk voor meer informatie op: www.mee-breda.nl