Goede zorg doen we samen

Inloop Voor Elkaar

B._Inloop_Biesdonk-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Gemeenschapshuis Biesdonk. Tijdens de inloop op woensdagochtend is het gezellig druk. Er stromen wel 40 mensen binnen.Anneke Wasser is vrijwilliger van het eerste uur. Zij richtte mede deze inloop op in 2005. Zij vertelt: ”Onze bedoeling was om mensen uit de buurt te verbinden. Met elkaar in contact te laten komen. Het liep meteen goed. We startten met 10 mensen. Nu zitten er bij de lunch op Pasen wel 100 man. Ons succes? Misschien onze benadering. Ook al ken je niemand. Mensen beginnen meteen met je te praten. Er wordt niemand buitengesloten.”

Clubjes

Overal zitten er groepjes. Zo zitten er mensen aan de naaitafel. Er zijn mannen aan het biljarten. Er is een kaartclubje. Ook is er een grote tafel waar mensen met elkaar babbelen. De sfeer is warm. De koffie en thee gratis. De 1e woensdag van de maand wordt er met elkaar geluncht. En 1 keer per jaar is er een uitje. Vorig jaar gingen ze met een volle bus naar De Beekse Bergen. Er zijn nu 5 vrijwilligers actief. Dat is net genoeg. Maar ze kunnen er nog gebruiken.

Gerda

Gerda Oosterbaan is 88 jaar. Ook zij komt elke woensdag. Ze woont nog zelfstandig. Twee dagdelen in de week is ze bij Vuchterhage. Daar doet zij vrijwilligerswerk. Ze doet ook veel voor de kerk. Ze verzorgt de collecte en brengt enveloppen rond. Toen ze 80 werd, kreeg ze een koninklijke onderscheiding. Voor haar vrijwilligerswerk. Bij de inloop zoekt ze gezelligheid. Ze heeft er goede bekenden.

Toos

Toos van Aalst is 78. Ze heeft een zwaar jaar achter de rug. Ze kreeg een hartaanval en een beroerte. Tijdens haar ziekte kreeg ze kaartjes vanuit de inloop. Ook hielden de vrijwilligers contact. Nu komt ze weer bijna elke woensdag. Mensen kunnen bij haar terecht voor hulp bij formulieren. Ze komen dan bij haar thuis. Ze is op de hoogte van de wetten. Helpt formulieren voor huurtoeslag in te vullen. Of de belastingaangifte.

Kijk voor meer informatie op www.debiesdonk.com