Goede zorg doen we samen

Inloop in de Haagse Beemden

B._De_Verbinding-JeroenAerts_345_200_s_c1
FOTO: JEROEN AERTS  TEKST: ESTHER ELSHOF

De inloop ligt naast winkelcentrum De Berg in de Haagse Beemden. Eén kant bestaat uit alleen maar ramen. Het is er heel licht. Er zijn nieuwe stoelen en lampen. Het ziet er goed uit. Ze zijn pas vanaf 15 januari dit jaar open. Het moet nog wat meer bekendheid krijgen. Drie keer in de week kun je er gezellig koffie drinken. Zo kun je medebewoners uit de wijk ontmoeten. De inloop is op woensdag, donderdag en vrijdag van 10 uur tot 12 uur.

Activiteiten

Op woensdagavond kun je er ook eten, voor € 5,00. Er is een Syrische en een Nederlandse kok. Heb je een BredaPas? Dan gaat daar nog 2 euro af. De cursus ‘Dichter bij huis’ was een groot succes. Statushouders en Nederlanders ontmoetten elkaar. Er werd gepraat, getekend en geschilderd. Zo’n 20 mensen deden mee tijdens 5 zaterdagen. Henk zit al te denken aan een vervolg. Een taalcursus voor statushouders en laaggeletterden. Zover is het echter nog niet.

Plannen

Om mensen te informeren over de inloop gaat Henk langs de deur. Om zichzelf voor te stellen en om vertrouwen te winnen. Er zijn ondertussen 6 vrijwilligers maar dat is niet genoeg. Er zijn namelijk nog volop plannen. Zoals het mozaïeken van betonnen banken in de wijk. Een beweegtuin en een beleeftuin. En natuurlijk het project Duofiets. Dit is een fiets waarbij je met zijn tweeën naast elkaar zit. Als je niet meer alleen kan fietsen, kun je er zo toch op uit. De fiets is gratis aan te vragen.

Cees Smolders is een van de mensen die vaak in De VERbindING komt. Hij vertelt: ”Ik woon eigenlijk niet in de wijk. Bij ons is echter niet zo’n ontmoetingscentrum. Nu kom ik hier. Ik eet hier elke woensdag en ben op vrijdagochtend te vinden bij de inloop. Het is goed verzorgd hier en erg gezellig.”

Kijk voor meer informatie op: www.facebook.com/HaagseBeemden

Gerelateerde vragen: Inloop in de Haagse Beemden

    Er zijn geen gerelateerde vragen beschikbaar.