Goede zorg doen we samen

In Raffy dagelijks een warme maaltijd

B._Eten_in_Raffy-JeroenAerts_B4s_345_200_s_c1
FOTO: JEROEN AERTS  TEKST: GERDA PRINS

Raffy is een woonzorgcentrum, speciaal voor mensen met een Molukse of Indische achtergrond. Maar iedereen is welkom. Raffy wil graag een centrale plek innemen in de wijk. Het Grand Café is open van 8.30 tot 17.00 uur. In het weekend vanaf 10 uur. Om 12 uur is iedereen er welkom om warm te komen eten. Bewoners van het zorgcentrum, mensen uit de aanleunwoningen en uit de wijk. Ook vrijwilligers en personeelsleden schuiven aan.

Het is dan ook gezellig druk in het Grand Café. Overal zitten mensen samen te eten. Samen met 1 vaste kracht zorgen 3 vrijwilligers ervoor dat het niemand aan iets ontbreekt.

Volop activiteiten

Ik ga even bij meneer en mevrouw De Lyon aan tafel zitten. Ze eten al meer dan 10 jaar regelmatig bij Raffy. Het echtpaar vertelt: “Sinds een jaar wonen we hier in een aanleunwoning. Sindsdien komen we bijna dagelijks. In het weekend soms samen met een van de kinderen.” Vandaag eten ze boerenkool met worst. Meneer De Lyon glundert: “In de winter eet ik het liefst een stevige Hollandse pot.” Verder genieten ze erg van alle activiteiten die maandelijks worden georganiseerd. Iedere woensdag gaan ze zingen. Meneer maakt ook gebruik van de kapper in Raffy. Wat hen vooral zo aanspreekt, is de gastvrijheid. “Er heerst hier echt een heel gemoedelijke sfeer. We voelen ons altijd erg welkom.”

Menu staat op de website

Dat er iedere dag Indisch wordt gekookt, is vanzelfsprekend. Maar, er kan dus ook voor een Nederlandse maaltijd worden gekozen. Iedereen kan op de website het menu inzien. Reserveren is niet nodig, je kunt zo binnenlopen. De kosten voor een 3-gangenmenu zijn € 6,95. Met een BredaPas krijg je daar als senior nog korting op. Smakelijk eten!

Kijk voor meer informatie op: www.raffyzorg.nl