Goede zorg doen we samen

“Ik ben goed geholpen door de gemeente”

B._Gemeentelijke_regelingen-Jille_Zuidemarr_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Margreet is gewend zelfstandig te handelen. Ze is niet bang om hulp te vragen. Daarom belde ze de gemeente. Ze kreeg een bijstandsuitkering en Susan werd haar coach.

Margreet: ”Susan is voor mij heel belangrijk geweest. Ze gaf mentale steun en bood een luisterend oor. Ook zorgde zij dat ik bij de juiste personen terechtkwam“.

Vlot uit de bijstand

Al binnen een half jaar na de start van haar uitkering was zij uit de bijstand. Van de gemeente kreeg ze een uitstroombonus. Hiermee kon ze de borg betalen van haar nieuwe woning. Ze kreeg een baan bij de Efteling. Bij NAC heeft ze nog een bijbaan. In de horeca natuurlijk, want daar ligt haar passie. Ze staat positief in het leven.

De gemeente bood ook nog een training aan: ‘Ontdekken wat je kan’. Margreet belandde tijdens het dieptepunt ook bij de voedselbank. Ze zegt: “Fantastische mensen, goede sfeer. Ze doen daar zulke goede dingen. Momenteel hoef ik er geen gebruik van te maken. Maar wilde geen afscheid nemen. Nu doe ik vrijwilligerswerk bij de voedselbank. Elke vrijdag help ik bij het verdelen van de producten. Mijn nieuwe liefde ontmoette ik daar. Zo ook wat nieuwe vriendinnen“.

Trek aan de bel

Over de gemeente wil Margreet nog het volgende kwijt: “Ik ben goed geholpen door de gemeente. Zonder Susan was het veel moeilijker geweest om er weer bovenop te komen. Ik raad mensen in dezelfde situatie aan om bijtijds aan de bel te trekken. Schaam je er niet voor. Er zijn altijd mensen die je willen helpen. En vergeet niet: aan alle dingen, hoe zwaar ook, hou je wat goeds over”. Helaas zit Margreet nu in de ziektewet, omdat er bij haar borstkanker is vastgesteld. Maar ook hiervan weet ze zeker dat ze er bovenop zal komen.

Kijk voor meer informatie op www.ateagroep.nl