Goede zorg doen we samen

Iedereen telt mee!

Stichting_Bas-Moulham-Alboushi-01_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: ANITA COOLEN

Harry van der Avoort opent de deur. Van het kantoor van Stichting BAS. BAS staat voor Bredase Aangepaste Sporten. Opgericht in 2002. Harry is de directeur. Hij is op jonge leeftijd ernstig ziek geweest. Daardoor kreeg hij later spierproblemen. Hij is als wheeler actief geweest bij Sprint. Dat is racen in een rolstoel.

Harry van BAS

Jaren geleden werd Harry van der Avoort voorgesteld aan Erica Terpstra. Zij was voorzitter van het Nederlands Olympisch Comité. Erica bedacht de naam Harry van BAS. En zo kent ze hem nog steeds. En zo kennen veel mensen Harry.

Harry zegt: “Iedereen telt mee. Dat is onze missie. Wij bieden sport aan alle mensen met een zichtbare of onzichtbare beperking. Ook begeleiden we mensen naar een sportvereniging. Sport is een belangrijk middel voor aansluiting met de maatschappij. En om je onbekende kwaliteiten te leren kennen. Wij helpen ook bij het aanvragen van sporthulpmiddelen. Maak eerst kennis met de sport. Spullen kun je bij ons huren. Daarna kun je ze eventueel kopen.”

Nieuwe leden welkom

BAS heeft 240 deelnemers. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Harry: “Een verwijzing is niet nodig. Kosten zijn tussen € 15 en € 25 per maand. Met Bredapas krijg je korting.” Interesse? Neem dan een kijkje op de website: www.aangepastesporten.nl

Vrijwilligers en stagiaires

Bij BAS werken zo’n 70 vrijwilligers en stagiaires. Harry zegt: “Zij zijn de spil van ons bedrijf. Zonder hen kan Stichting BAS niet bestaan. Ik ben erg trots op mijn team en dankbaar.” Harry heeft zijn eigen beperking ingezet. Om vanuit Wheelers Breda Stichting BAS op te richten. Hij eindigt met de woorden: “Ik ben rijk als mens met wat ik kan en mag doen.”

Kijk voor meer informatie op www.aangepastesporten.nl