Goede zorg doen we samen

Ieder kind telt mee

B._Brakkenfestival_345_200_s_c1
FOTO: BRAKKENFESTIVAL  TEKST: ESTHER ELSHOF

Het Brakkenfestival viert dit jaar haar 30-jarige jubileum. Pluskids bestaat nu zo’n 10 jaar. Er is plaats voor 200 kinderen met een beperking. Kinderen die ondersteuning nodig hebben. Lian van Raalte is één van de vrijwilligers van Pluskids. Zij vertelt: “Ieder kind moet mee kunnen doen en telt mee. We willen ook deze kinderen een fantastische ervaring geven. Ieder kind is even bijzonder en speciaal”.

Begeleiding

Helena zal in een groepje worden geplaatst. Zo krijgt ze meer contact met andere kinderen. Ieder groepje krijgt begeleiding van een eigen vrijwilliger. Die loopt de hele dag mee. Zo kunnen de kinderen doen waar ze zin in hebben. Er is een aparte Plustent voor hun spullen. Dat is ook een plek waar ze even tot rust kunnen komen. Gezellig samen kunnen eten, of in alle rust een spelletje doen. Ook is er een aparte ingang en uitgang.

Vrijwilligers welkom

Alle vrijwilligers van Pluskids zijn getraind. Ze leren allemaal om te gaan met kinderen met beperkingen. Ook is het mogelijk om 1-op-1-begeleiding te krijgen. Nieuwe vrijwilligers zijn nog welkom. Dus als je je als ouder wilt aanmelden, is dit zeker mogelijk. Omdat het Brakkenfestival 30 jaar bestaat, is er een echt circus. Daarnaast zijn er zo’n 85 verschillende activiteiten. Alles vindt plaats in de eerste week van de schoolvakantie.

Brakkenvirus

Lian vertelt: “Het is zo fantastisch om als vrijwilliger mee te doen. We zijn één grote familie. Wij noemen het ook wel het Brakkenvirus. Eenmaal begonnen, ga je nooit meer weg. Weet je dat wij het grootste kinderevenement zijn van Noord-Brabant?! Er zijn kinderen bij die vriendschappen sluiten voor het leven. Daar krijg ik nu kippenvel van.”

Kijk voor meer informatie op: www.brakkenfestival.nl/pluskids