Goede zorg doen we samen

Hulp voor Daklozen

A3_-_St_de_Herberg_Straattelefoon_-_Mike_Morrell_(1_of_5)_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: JOYCE NELSON

Jim Hayes is vrijwilliger bij Stichting De Herberg. Hij coördineert het veldwerk. Hij gaat over alle activiteiten die nodig zijn. Om mensen die op straat leven te helpen. Bijvoorbeeld actief zoeken op plekken waar ze zitten. En ze eten, drinken, dekens en warme kleding te geven. De Straattelefoon bestaat nu 1 jaar en is onderdeel van het veldwerk.

Naastenliefde

Jim vertelt: “Ik kom uit Engeland. Ben voor mijn werk naar Nederland gekomen. Ik werk 3 dagen per week als drukker. Daarnaast doe ik samen met mijn vrouw Lynda vrijwilligerswerk bij De Herberg. Vanuit onze christelijke levensovertuiging, uit naastenliefde. Wij hebben in verschillende landen van Europa op straat gewerkt. Ook in grote steden in Nederland, zoals Amsterdam. Wij zijn 2,5 jaar geleden begonnen bij De Herberg. In die tijd hebben wij op straat veel meegemaakt: goed en slecht. Wij zien ook hoe de nood steeds groter is geworden. Er leven steeds meer mensen op straat. Die geen dak boven hun hoofd hebben.“

Goed luisteren en veel geduld

Jim vertelt verder: ”De mensen bellen de Straattelefoon niet voor niets. Er bellen veel mannen, maar ook vrouwen. Wij proberen de mensen rustig te houden. Met veel liefde en aandacht. Een luisterend oor, hart voor de mens en op straat een glimlach. Dat helpt altijd. Wij kijken natuurlijk ook welke acties er ondernomen moeten worden. Onze boodschap is: Niet oordelen! Als je iemand tegenkomt op straat, dakloos, verward, verslaafd of dronken. Er zit altijd een verhaal achter. Meestal is het een triest verhaal. Er zijn ook heel andere redenen waarom mensen hun woning verloren hebben. Bijvoorbeeld door verlies van hun werk. Waardoor zij hun woonlasten niet meer konden betalen. Of mensen die gescheiden zijn. Die groep wordt steeds groter.”

De Straattelefoon is bereikbaar op: 06 39 63 90 01.

Voor meer info over Stichting De Herberg: kijk op de website www.stichtingdeherberg.nl​
Telefoonnummer secretariaat: 076 7857358 bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.