Goede zorg doen we samen

Huiswerkbegeleiding voor jeugd in Hoge Vucht

B4_-_Hart_voor_Breda_Noord_-_Mike_Morrell-1_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: MARLOES MARCHELINUS

Hart voor Breda Noord zit in de Mattheuskerk. Uit naastenliefde zetten ze zich in voor de wijk. Samen met de wijkbewoners. Lenard Schouten, coördinator, zegt: “We proberen iedereen te helpen. Er is veel verbondenheid en respect. Iedereen is welkom en alle culturen ontmoeten elkaar hier.” Er is begeleiding voor kinderen die thuis een andere taal spreken. Ze hebben vaker moeite met huiswerk. Hun ouders kunnen vaak helaas niet helpen. Zij komen bijvoorbeeld uit Syrië, Eritrea, Somalië of Marokko.

De kinderen zijn op maandagmiddag welkom in de kerk. Lenard: “We kunnen makkelijk in kleine groepen helpen. Of één op één aandacht geven. Na het huiswerk is er tijd voor spelletjes of knutselen.”

Ook online is er hulp

Tanja den Adel is één van de vrijwilligers. Ze hielp de kinderen met veel geduld en humor. Totdat de begeleiding vanaf half maart door corona moest stoppen. De vrijwilligers gingen direct online helpen. Ook studenten hielpen mee in ruil voor studiepunten. Tot de zomervakantie hebben ze samen 33 leerlingen geholpen. Met hun opdrachten voor school. Bijna iedere dag, via ZOOM. Ook toen de scholen (deels) weer open gingen. Tanja vertelt: “Zodat ze konden bijblijven. Geen té grote achterstand op zouden lopen.” Tanja leerde de leerlingen nog beter kennen. En ook hun situatie thuis. “Voor de kinderen ben ik een vertrouwenspersoon. Ze voelen zich prettig bij mij. Durven veel te vertellen. In die heftige tijd zonder school was contact hebben erg fijn.” Tanja hielp in de zomervakantie ook met lezen. Bij families thuis, samen met nog twee vrijwilligers. Ook ging ze met de kinderen naar de bibliotheek.

Na de zomervakantie

Vanaf september start de huiswerkbegeleiding weer.

Iedere maandagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. Voor kinderen van 7 tot 15 jaar.

In de Mattheuskerk, Steendorpstraat 4, Breda.

Naast huiswerkbegeleiding doet Hart voor Breda Noord nog veel meer. Zoals Nederlandse taalles en naailes.

Kijk voor meer informatie op www.hartvoorbredanoord.nl

Gerelateerde vragen: Huiswerkbegeleiding voor jeugd in Hoge Vucht