Goede zorg doen we samen

Hiep, hiep hoera in deze tijd van corona

B._Mevrouw_Willy_Laurens_91_jaar_-_Mike_Morrell_345_200_s_c1
FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: ANITA COOLEN

Mevrouw Laurens opende haar balkondeuren. Vrienden hadden zich beneden verzameld. Op gepaste afstand van elkaar werd er luid voor haar gezongen. Even later stonden taart en cadeautjes voor haar deur. Ook beneden in de tuin ging het gebak rond. Samen met kannen koffie en thee. Mevrouw Laurens zegt: “Ik kreeg tranen in mijn ogen. Ik kon het bijna niet geloven. Ik heb geweldig genoten. En het allerlekkerste stukje taart ooit gegeten. Het was als in een sprookje. Zo mooi.”

Nooit te oud om te leren

Nu corona heerst mag mevrouw Laurens haar appartement niet verlaten. Maar ze is positief en heeft videobellen geleerd. De verbinding wordt gemaakt. En de mobiel gaat in een emmer die ze omhoog takelt. En zo konden we dit interview met haar met de telefoon doen.

Het leven is fijn, ook nu corona heerst

Mevrouw Laurens komt uit Rotterdam. 40 jaar geleden is zij in Heusenhout gaan wonen. Samen met haar man Jan. Het was er een zoete inval met veel vrienden. Vanwege de gezondheid van Jan zijn ze naar Vredenbergh verhuisd. Ze hebben daar samen nog een jaar kunnen genieten. Op oudejaarsavond is Jan in haar armen overleden. Na 61 jaar huwelijk. Mevrouw Laurens zegt: “Het was heel moeilijk om alleen verder te gaan. Maar gelukkig heb ik veel hobby’s. Ik ben lid van het koor en schilder graag. Maar dat kan nu even niet.” Deze tijd doet haar vaak terugdenken aan de oorlog. Maar ze is en blijft positief. Ze zegt: “Ik lees ook heel graag. En vanochtend had ik gym op het balkon. De fysiotherapeut gaf aanwijzingen vanaf de binnentuin. En nu dit interview. Zo vergeet ik zelfs de koffie”.

Mevrouw Laurens wij danken u voor dit mooie gesprek. En voor uw blijheid en optimisme in deze moeilijke tijd.