Goede zorg doen we samen

Het is gezellig eten in De Keuken Van …

B._De_Keuken_van_-_Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: GERDA PRINS

Dinsdagmiddag 5 uur. Het is al aardig druk bij de Zoete Inval van Talentenfabriek De Faam. De bezoekers zitten aan een kopje koffie of thee. Er wordt gezellig gepraat. De meeste gasten zijn cliënt bij SMO, ggz of een andere instantie. Maar, iedereen is welkom. Ook mensen uit de buurt komen hier graag een hapje eten.

Ik schuif aan tussen ‘Tante An’ en ‘Opa Kees’, een paar vaste gasten. Een goede plek, want vooral Tante An zit vol verhalen. Ze vertrouwt me toe: “Momenteel verblijf ik in een zorghotel. Ik ben daar omdat ik een nieuwe schouder heb gekregen. Ik mag even helemaal niks ondernemen. Nou, dat valt niet mee. Ik ben heel blij dat ik vanavond hier kan eten. Het is er altijd gezellig en het eten is lekker.”

Eten wat de pot schaft

Het menu wordt bepaald in overleg met activiteitencoach Thijs. Vaak helpen mensen ’s middags al mee met de voorbereidingen. Het koken zelf doet een van de gasten of een medewerker. Vanavond is er iemand die samen met haar mentor kookt. Op een klein trapje geklommen, roert ze in een enorme pan boerenkool. Ze kookt voor 25 man, geen enkel probleem. Anja en Gerard ontvangen de bezoekers. Anja is vanaf het begin betrokken bij het project. Ze kent alle gasten en vraagt hoe het met ze gaat. Gerard deelt de borden met eten rond. Hij vertelt: “Vaak is er nog wat over voor een tweede ronde. Wat daarna overblijft, krijgt iemand mee naar huis. Scheelt toch weer een avond koken.” Want dat blijkt voor de bezoekers vaak een opgave. Thuis voor jezelf koken. Op dinsdag zitten ze in ieder geval goed. Bij ‘De Keuken Van…’ is het lekker, gezellig en goedkoop. Kosten: € 2,50. Ze zijn nu ook op donderdagavond open. Meld je aan via (076) 564 50 50 of loop even binnen bij De Faam.

 

Kijk voor meer informatie op: www.ikwilmeedoen.nl

Gerelateerde vragen: Het is gezellig eten in De Keuken Van …