Goede zorg doen we samen

Heerlijk Moluks eten

A._Eten_bij_Toma-Jeroen_Aerts_B4_345_200_s_c1
FOTO: JEROEN AERTS  TEKST: ESTHER ELSHOF

Zo’n 70 jaar geleden kwamen de Molukkers in Nederland aan. In veel steden gingen ze bij elkaar wonen. Zo ook in Breda. In de wijk Driesprong, ook wel de Molukse wijk genoemd. De wijk is flink opgeknapt. Er wonen nu allerlei mensen in de nieuwbouwhuizen.

Activiteiten

In buurthuis Toma aan de Wieringenstraat 60 wordt veel georganiseerd. Er zijn bewegingsactiviteiten voor ouderen, lessen op de tablet en kinderactiviteiten. Verder is er een zorgspreekuur. Iedereen is welkom in het buurthuis. Ook als je niet uit de buurt komt.

3-gangenmenu

Eten is een belangrijk onderdeel in het leven van Molukkers. De Molukse Tantes houden van gezelligheid en koken. En dat proef je. Er wordt een 3-gangenmenu geserveerd. Iedere dinsdag tussen 11.30 uur en 13.30 uur en op vrijdag tussen 17.00 uur en 18.30 uur. Iedereen is welkom. Dit kost slechts € 7,50 (BredaPas € 5,05). Reserveren is niet verplicht, maar wel wenselijk. Als je zeker wilt zijn van een plaatsje. Reserveren kan via info@toma-breda.nl of via Raffy, telefoon (076) 522 51 50

Jane is één van de betaalde krachten. Zij zegt: “Ik vind het belangrijk om iets te doen voor de gemeenschap. Je krijgt er waardering voor terug. Elke keer ontmoet je weer andere mensen, en dat is leuk.” Vrijwilliger Dré van Vrede vertelt: “Ik haal elke week tussen de 4 en 6 mensen op van verzorgingscentrum Raffy. Die breng ik naar Toma. Zo zijn de bewoners ook even buiten de deur. Het is dankbaar werk.”

Van samosa tot chocoladecake

Alle tafels worden aan elkaar geschoven: gezellig samen eten. Ons menu begint vandaag met samosa. Gevolgd door daging smoor, atjar en rijst. Als nagerecht is er chocoladecake met slagroom en ijs. Een echte traktatie. Met de complimenten aan de koks!

Kijk voor meer informatie op: www.toma-breda.nl