Goede zorg doen we samen

Gratis diverse soorten kunst zien

Expositie_OOg-en-blik,_Harry_Coolen_en_Trix_van_Doorn_-_Mike_Morrell-2_345_200_s_c1

FOTO: MIKE MORRELL  TEKST: MARLOES MARCHELINUS

Straatbeeld

Er stonden veel winkels in het centrum leeg. Dat zag er onvriendelijk uit. Trix kreeg het idee die lege ramen te vullen met kunst. Voor een fijner straatbeeld. Het vinden van kunstenaars was niet moeilijk. Trix kende er al veel. De kunstenaars vonden het meteen een goed idee. En zij brachten haar in contact met anderen. Makelaars waren niet meteen enthousiast. “Het levert niets op”, zeiden ze. Maar gelukkig vonden sommigen het wél een mooie actie. En konden Trix en Harry tijdelijk de etalages gebruiken.

Promotie

In de ramen van winkels kunnen kunstenaars hun werk tonen. Trix legt uit: “We willen onze lokale cultuur steunen. De Bredase kunstenaars promoten.” Trix en Harry willen graag dat Breda meer een kunststad wordt. Harry: ”Het is een grote stad. En we hebben een bekende kunstacademie. Het is mooi als inwoners en toeristen hier meer kunst kunnen zien. En hiervoor niet naar Rotterdam of Amsterdam moeten gaan.”

Expositie

Trix en Harry zijn gevraagd om een expositie samen te stellen. Omdat ze veel doen voor de Bredase kunst. Dat vinden ze een eer. Maar wel lastig. Want ze kennen veel kunstenaars. En er is in galerie Drift geen ruimte voor iedereen. Harry: “Het belangrijkste is dat deze expositie een goede mix is. Van bekende en onbekende kunstenaars. Van jong en oud. Van verschillende vormen, zoals foto’s, beelden en schilderijen”. Trix: “We denken dat het goed is gelukt. Iedereen is welkom om te komen kijken!”

De gratis expositie (onder voorbehoud van corona maatregelen) van OOg-en-Blik is t/m 6 december. In Galerie Drift, Stationslaan 121 (het oude gebouw van Harley Davidson).

Donderdag t/m zondag van 13.00 – 17.00 uur.

Kijk voor meer info op www.oog-en-blik.weebly.com