Goede zorg doen we samen

Gezellig bijkletsen op de vrijdagmiddag

B._Bijzonder_contact_Mw._de_Jonge-Jille_Zuidema_345_200_s_c1
FOTO: JILLE ZUIDEMA  TEKST: DESÍRÉE VAN DER VALK

Eenmaal daar had ze geen zin om nog eens te verkassen. “Het is goed zo”. Mevrouw is tevreden over haar nieuwe woning en buurt. Het enige nadeel was, dat ze daar geen kennissen had.

Ongeveer in diezelfde periode had Tera Roovers contact met WIJ. Tera (72) zegt: “Ik vind het leuk om met mensen om te gaan. Wat voor ze te betekenen. WIJ kent de mensen die wel wat aanspraak kunnen gebruiken. Een eerste gesprek met mevrouw De Jonge werd geregeld. Wij hadden direct goed contact. En dat hebben we nog steeds”.

Mevrouw De Jonge geniet van de bezoeken op vrijdagmiddag. Ze vertelt: “Samen lopen we van de Grote Houw naar het winkelcentrum. Arm in arm. Daar drinken wij altijd een kopje koffie. Praten over van alles en nog wat. Soms eten we wat lekkers”. Mevrouw De Jonge heeft een grote voorraad aan interessante verhalen. Dus stil is het nooit.

Mevrouw De Jonge vervolgt: “Ik ben zeer bij de tijd. Dat heb ik van mijn vader. Die wist nog zoveel toen hij heel oud was. Ook mijn goede humeur heb ik van hem geërfd”. Het ene na het andere verhaal rijgt ze aan elkaar. Daarnaast kent ze oude levensliederen. Zoals ‘Opoe had haar leven lang gesjouwd’. De coupletten rollen moeiteloos uit haar mond.

Tera heeft plezier in de humor van mevrouw De Jonge. Tera vertelt: “Mevrouw De Jonge ging naar de brievenbus. Ze loopt wat moeilijk. Een buurman vond het eng dat ze de trap afliep. Hij zei: ‘Voordat je het weet, breek je iets. Net als ik, toen ik uit de taxi viel.’ Mevrouw De Jonge reageerde heel bijdehand. Ze vroeg: ‘Was je zo geschrokken van de rekening dan?’ Ik kan daar erg om lachen”.

Tera voegt toe: “Ik kijk naar onze vrijdagmiddagen uit. Wij zijn echt vriendinnen geworden!”. Mevrouw De Jonge is het daar helemaal mee eens.

Kijk voor meer informatie op onze eigen website: www.zorgvoorelkaarbreda.nl

Gerelateerde vragen: Gezellig bijkletsen op de vrijdagmiddag