Goede zorg doen we samen

Fleur en kleur in de wijk

Social_sofa_345_200_s_c1
FOTO: SOCIAL SOFA  TEKST: ESTHER ELSHOF

Henk Kooij is zeer actief. Hij is de man achter de inloop De Verbinding. De gemeente deed een voorstel voor het project Social Sofa’s. Henk zei meteen ja. Hij vertelt: ”Ik ben altijd beeldend kunstenaar geweest. Ik bedacht me geen moment. Natuurlijk doen we mee. Wie zijn buren kent, voelt zich veiliger en gelukkiger. Dat is het idee achter de bankjes.”

Regenboog

De betonnen bankjes, tegeltjes en lijm werden gekocht in Tilburg. Henk maakte een ontwerp. Een regenboog. Henk: ”De regenboog staat voor gelijkheid. Broederschap en respect.” Naast de garage van Henk werd er geplakt. Er zit zo’n 250 uur werk in. Zeven man heeft er aan gewerkt. Eén van die plakkers is Louise de Boer. Zij woont nog maar kort in de wijk. Maar met veel plezier.

Wonen+project

Louise doet mee met het wonen+ project. Dan krijg je voorrang op een huis als je iets terugdoet. Voor de wijk. Louise: ”Ik deed een voorstel om mensen te leren reanimeren. Ik doe dat samen met een arts in de Haagse Beemden. Hartstikke leuk. Ik leerde Henk kennen. Hij doet zoveel voor de wijk. En helpt mij om mij wegwijs te maken. Henk vroeg mij of ik zin had om te mozaïeken. Ik dacht dat kan ik helemaal niet. Maar tegeltjes plakken lukt me nog wel.”

Een tweede bankje

De bankjes wegen als ze af zijn zo’n 1600 kilo. Met een vrachtwagen en een takel werden ze geplaatst. Henk is nu alweer volop bezig met een tweede bankje. Ook Louise plakt weer mee. Ditmaal komt het bankje aan de Johanna Reintjesstraat. Kinderen hebben een tekening gemaakt. Onderdelen van deze tekeningen komen terug op het bankje. Ook komen er 2 spreuken op. ‘Leven is leven in vriendschap.’ En ‘De liefde is het klimaat van je leven.’ Voor de zomervakantie is ook dit bankje klaar.

Kijk voor meer informatie op www.socialsofa.com