Goede zorg doen we samen

Fijne plek voor ontmoetingen en spelen in Tuinzigt

BoykesSpeelhoeve-Anton_Verbeek-2_345_200_s_c1
FOTO: ANTON VERBEEK  TEKST: MARLOES MARCHELINUS

Jong en oud zijn welkom

Mart en Ivonne Peeters zijn de beheerders van Boykes Speelhoeve. Samen met de voorzitter en penningmeester zijn ze het bestuur. Deze vrijwilligers wonen allen in de wijk Tuinzigt. Boykes Speelhoeve heeft een voetbal- en basketbalveld, grasveld en een speeltuin. Er staat een picknicktafel waar je aan kunt eten. Ook is er een jeu-de-boulesbaan. Daar spelen iedere avond senioren uit de wijk. Op deze gastvrije plek is iedereen welkom. Ook als je buiten Tuinzigt woont!

Voor en door de jeugd

Kinderen en jongeren mogen zelf met ideeën komen. Voor sport, spel en andere activiteiten. Het is wel belangrijk dat iedereen veilig kan spelen. En dat het speelterrein schoon blijft. Ivonne zegt: ”Minder hoeven opruimen, betekent meer tijd voor leuke dingen!” Boykes Speelhoeve wil er ook voor zorgen dat jongeren niet gaan rondhangen. Overlast in de wijk gaan veroorzaken bijvoorbeeld. Mart en Ivonne zien zo hoe het met de buurtkinderen gaat. Er is sociale controle. Ivonne zegt: “Je ziet de kinderen uit de wijk echt opgroeien. Als ze ouder worden vliegen ze uit. En dan komen ze weer terug. Met hun eigen jonge kinderen. Dat is zó mooi.”

Sport, spel, kunst en natuur

Boykes Speelhoeve is toegankelijk voor iedereen. Het is niet alleen een plek waar je lekker kunt bewegen. Je kunt er ook creatief zijn. Ivonne: “De kinderen hebben in tweetallen samengewerkt met de Blind Walls Gallery. Hun graffiti kunstwerken zijn te bewonderen op de panelen.” Het ziet er vrolijk uit met veel kleur. Ook hebben de kinderen vogelhuisjes geschilderd. Die hangen nu in de hoge eikenbomen. Mart: “Zo zijn we ook met de natuur bezig. Door de huisjes zijn daar veel meer koolmezen. En daardoor geen vervelende eikenprocessierupsen!”

Activiteiten zoals spelletjes worden aangekondigd op Facebook en Instagram.

Boykes Speelhoeve is dagelijks open vanaf 9 uur ’s ochtends tot 21 uur ‘s avonds.

Ze zijn ook open op feestdagen.

Kom je ook eens langs deze zomer?

Adres: Kwakkelhutstraat 48, Breda

Gerelateerde vragen: Fijne plek voor ontmoetingen en spelen in Tuinzigt