Goede zorg doen we samen

Feestelijke opening Infopunt Vuchterhage

Vrijw.werk_bij_een_Infopunt_-Jille_Zuidema_345_200_s_c1

Zorg voor elkaar Breda, Nieuwe Veste (bibliotheek) en Breda Actief doen dit samen. We nemen alvast een kijkje bij Elisabeth Vuchterhage.

AUTEUR: LIESBETH DE JONG
FOTO: JILLE ZUIDEMA

Feestelijke opening

Wilma Koster vertelt: “Donderdag 23 november is de ‘vrolijke aftrap’ in dit Infopunt. Die ochtend is er weekmarkt. Daar delen we flyers uit. Er is muziek en de officiële opening. Iedereen is welkom voor koffie met wat lekkers. Je bent trouwens die hele week welkom op de koffie (tot 1 december). We zitten voorlopig nog achter de eetzaal. Daardoor is het Infopunt niet meteen zichtbaar. Dus loop even door!”

Waarom naar het Wijkpunt

Wilma zegt: “We zijn met 8 vrijwilligers. We helpen ouderen, maar eigenlijk iedereen. We verwijzen naar het telefoonteam van Zorg voor elkaar Breda. Je kunt hier ook terecht als je geen computer hebt. Zoek je vrijwilligerswerk? Wij kijken in het aanbod van Breda Actief voor je. Ook daarmee helpen we.”

Het Infopunt is op werkdagen open van 9 tot 5. Robin de Veth vertelt: “Gereserveerde bibliotheekboeken kunnen zelfs tot 7 uur ’s avonds worden opgehaald. Je kunt ze hier ook inleveren. Verder hebben we een boekenkast met boeken die je zó mee kunt nemen. Die mag je zolang als je wilt houden.

Vrijwilliger Manuel Nooten vult aan: “Je kunt de krant komen lezen. En er staan foldertjes van organisaties in Breda. In deze vestiging kun je zakken ophalen voor het inzamelen van plastic. We zijn ook uitleenpunt voor loophulpmiddelen.”

Alle buurtbewoners zijn welkom in het Infopunt. De medewerkers helpen je graag!