Goede zorg doen we samen

Er voor elkaar zijn

hulpdienst_ulvenhout_Moullham_Al_Boushi-01b_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: ESTHER ELSHOF

Edemon Hack is de voorzitter hiervan. Hij vertelt: ”Ulvenhout was een dorp. Iedereen zorgde voor elkaar. 35 jaar geleden werd dit anders. Steeds meer stadse mensen kwamen hier wonen. Met stadse manieren. Zij waren meer op zichzelf. Vanuit de kerk werd dat opgemerkt. En werd de stichting opgericht. Nu hebben we zo’n 55 vrijwilligers en 2500 hulpvragen.”

Edemon deed al vroeg vrijwilligerswerk. Als boerenzoon reed hij op 15-jarige leeftijd al mensen naar de kerk.

Hij heeft nog een lijfspreuk hiervoor. “Iemand echt willen helpen zonder vergoeding geeft onbetaalbare voldoening”. En zo is het maar net!

Op stap met dokter Zeegers

Rob van Etten is zo’n vrijwilliger. Elke donderdagochtend gaat hij op stap met dokter Zeegers. Hij kijkt er naar uit. Dokter Zeegers zegt: ”Ik heb altijd hard gewerkt. Ik was orthopedisch chirurg. En later directeur van het revalidatiecentrum. Nu ben ik 96 jaar. Ik kan maar 100 meter lopen. En zie nog maar 10%. Je weet niet hoe het is. Om de hele dag op dezelfde stoel te zitten. De Telegraaf is de enige krant die ook te beluisteren is. Ook probeer ik nog wat bij te blijven op mijn vakgebied. Een speciaal apparaat leest ‘Medisch-Contact’ voor.”

Even eruit

Hij vervolgt: ”Via via hoorde ik van buddy’s bij de hulpdienst. Ik had hier wel interesse in. Ik kwam in contact met Rob van Etten. Een prachtmens. Elke donderdagochtend komt hij trouw. We gaan er even op uit. Gezellig naar de kroeg. Even koffie drinken met iets lekkers erbij. We praten bij. Voor mij betekent dit heel veel.” Rob zelf kijkt er ook naar uit. Rob: ”Dokter Zeegers is nog goed bij de tijd. Een intelligente man met humor. Ik vind het zelf ook altijd gezellig. Zou het niet meer willen missen.

Kijk voor meer informatie op www.hulpdienst-ulvenhout-bavel.nl