Goede zorg doen we samen

Elkaar ontmoeten

A-Kinderboerderij-de-Sik-moulham-04_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: TIJMEN SCHAUWAERT

De Sik ligt in de Haagse Beemden. Geiten, schapen, kippen, konijnen, cavia’s en katten. Ze lopen allemaal rond op kinderboerderij De Sik. De boerderij is ongeveer één hectare groot. Bewoners uit de wijk kunnen elkaar ontmoeten. Het is een gezellige plek die mensen bij elkaar brengt.

Contact

Voorzitter Peter Geneuglijk: “De boerderij is bedoeld voor iedereen uit de wijk. De boerderij is geopend op dinsdag, woensdagmiddag en zondagmiddag.” Peter ziet het gebeuren dat mensen leuk contact maken. “Dat is vaak als je met kinderen en dieren bent.”

De kinderboerderij is ook een plek voor vergaderingen. Of andere clubjes. Peter zegt:

“We staan open voor alle kleine groepjes. Met elkaar gezellig een activiteit doen, mag altijd. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het kan.

En voor 10 euro per jaar kun je een dier adopteren. Je krijgt dan een certificaat met daarop de foto van je dier en de naam. Dat hangt ook in het clubhuis.

Vaker open

De Kinderboerderij bestaat al ruim dertig jaar. Tien jaar geleden zijn ze opnieuw open gegaan. Het is een lange tijd dicht geweest. Dat kwam door te weinig geld. En te weinig vrijwilligers. Het onkruid stond wel een meter hoog. Dat wilden de buurtbewoners niet. Ze knapten met elkaar de boerderij op. Nu willen ze de boerderij elke dag open hebben. Daarom zoeken ze naar meer vrijwilligers. Dat doen ze met posters en folders. Maar ook door mensen aan te spreken. Peter zegt: “We willen heel graag elke dag open. Maar dat kan niet zomaar. Je hebt daarvoor vrijwilligers nodig. Om bijvoorbeeld toezicht te kunnen houden.

Vrijwilligers welkom

We kunnen alle soorten vrijwilligers gebruiken. Zo kun je werken als gastvrouw/gastheer. Of kinderfeestjes begeleiden. Misschien heb je een technische achtergrond. En kun je wat klusjes doen. Of heb je groene vingers. Iedereen is welkom. Je hoeft niet iedere week te kunnen. Als je af en toe kunt, is dat prima. Dus als je wilt, kom gauw eens langs.”

Op www.de-sik.nl kunt u meer informatie vinden.