Goede zorg doen we samen

Elkaar helpen

B._Buurtcirkel_Moulham_02_345_200_s_c1
FOTO: MOULHAM AL BOUSHI  TEKST: ESTHER ELSHOF


Sinds vorig jaar zijn er in Breda 2 buurtcirkels. Eén in de Biesdonk en één in de wijk Gageldonk. In Gageldonk zijn er 8 à 10 mensen bij de buurtcirkel aangesloten. Elke maandagmiddag komen ze samen in het gebouw van de woningbouwvereniging.

Gezelligheid voorop

De heer Peemen en mevrouw Rampersad zijn 2 van die mensen. Zij komen al vanaf het begin. Mevr. Rampersad vertelt: ”Iedereen heeft bij ons wel iets. Sommige mensen hebben ook begeleiding. Maar gezelligheid staat bij ons voorop. Ik heb altijd al wat willen doen voor een ander. In 2015 heb ik een auto-ongeluk gehad. Hier heb ik een vervelende whiplash aan overgehouden. Lichamelijk kan ik niet alles. Maar ik kan wel andere dingen. Zoals mensen helpen om te leren omgaan met Whatsapp.”

Lunchen

Meneer Peemen opent vaak de middag. Hij vertelt: ”We hebben ook een Whatsapp-groepje. We zijn er voor elkaar en helpen elkaar. Elke week legt iedereen €1,00 in de pot. Met dit geld gaan we een keertje lunchen. Binnenkort gaan we ook een keer met elkaar koken en eten.”

Nu al een succes

De groep wordt begeleid door Susanne Baars. Een professional vanuit Zorg voor elkaar Breda. Elke keer iets aan een hulpverlener te moeten vragen, is vaak lastig. Het is niet wederkerig. Hier kunnen mensen elkaar helpen. En is de drempel om iets te vragen een stuk lager. Mevrouw Rampersad heeft al een buurtgenoot kunnen helpen. Deze had al heel lang een kastje staan. Dat nog in elkaar gezet moest worden. Na een middagje samen klussen, was het kastje klaar.

Mevrouw Rampersad: ”De sfeer is open. We nemen gezamenlijk beslissingen.”

Als je in de wijk Gageldonk woont en ook moeite hebt met contacten. Meld je dan aan bij Susanne Baars. Tel.nr. 06-28981424. Je kunt haar ook bellen om meer informatie over buurtcirkels.